• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po najúspešnejšej sezóne v histórii klubu museli hľadať Spišskí Rytieri nového trénera. Na ceste za obhajobou double a účinkovaním v Alpsko-jadranskom pohári ich povedie skúsený 54-ročný Slovák Štefan Svitek.

Nový tréner „Novovešťanov“ má za sebou bohaté skúsenosti, vďaka ktorým by mal byť ideálnym nástupcom za Slovinca Tea Hojča. Ten sa rozhodol predčasne ukončiť svoj platný kontrakt s Rytiermi, aby využil ponuku z maďarského Atomerőmű Paks. "Po odchode Tea Hojča sme si stanovili za prioritu číslo 1 vyriešiť trénerskú otázku. Vedeli sme, že očakávania našich fanúšikov sú veľké, pre klub išlo o dôležité rozhodnutie. Sme preto šťastní, že sme sa dohodli na spolupráci s jedným z najlepších a najúspešnejších slovenských trénerov súčasnosti. Meno Štefan Svitek má cveng nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Prichádza k nám odborník s medzinárodnými skúsenosťami, ktorý má rešpekt u basketbalovej verejnosti. Teraz postupne predstavíme aj členov kádra novej sezóny, ktorý sa, prirodzene, bude rodiť už po dohode s novým trénerom," uviedol generálny manažér klubu Michal Búza.

Svitek sa vracia do mužského basketbalu po viac ako 5-ročnej prestávke, naposledy viedol v Niké Slovenskej basketbalovej lige družstvo KB Košice. Počas nasledujúcich sezón koučoval poľské Polkowice, Toruň a Krakov, tiež viedol maďarský Miškovec. Od roku 2017 je hlavným trénerom ženskej reprezentácie Česka, s ktorou sa len pred niekoľkými dňami zúčastnil majstrovstiev Európy vo Francúzsku a Španielsku.

Vo svojej trénerskej zbierke má množstvo úspechov – štyrikrát sa stal s Košicami majstrom Slovenska (2008 – 2011), trikrát vyhral Slovenský pohár (2008, 2010, 2011), dvakrát sa stal s Krakovom majstrom Poľska a víťazom Poľského pohára (2014, 2015), v Eurocupe sa dostal v roku 2013 s Ružomberkom do semifinále. Svitek bol aj trénerom ženskej reprezentácie Maďarska. "Ako som povedal v nedávnom rozhovore, po odchode Tea Hojča sme si boli vedomí zodpovednosti voči našim fanúšikom aj v tom, že musíme veľmi starostlivo zvážiť výber trénera. Chceli sme, aby prišiel tréner, ktorý udrží vysoko nastavenú latku. Myslím si, že sa nám to podarilo, z čoho mám veľkú radosť," prezradil pre oficiálne facebookové konto klubu čestný prezident Rastislav Javorský.

Foto: Fiba.basketball