• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do Slovenskej basketbalovej ligy sa vracia ďalší člen reprezentačného tímu. Rady Levických Patriotov posilnil 22-ročný slovenský rozohrávač a aktuálne člen mužskej reprezentácie Šimon Krajčovič.

Aj napriek svojmu mladému veku, má Krajčovič za sebou bohatú basketbalovú kariéru. Prvé kroky robil v Trenčíne a neskôr aj v Považskej Bystrici. Jeho nesporný talent ho doviedol na tri roky do prestížnej akadémie CBA na Kanárskych ostrovoch. Nadobudnuté skúsenosti prezentoval na reprezentačnej scéne, patril medzi lídrov tímu do 16, 18 a 20 rokov. V dvoch prípadoch bol na majstrovstvách Európy B-divízie menovaný do najlepšieho tímu šampionátu („16“ – 2010, „18“ – 2011). Svojou pracovitosťou a výkonmi na záverečnom Final four turnaji v Španielsku a prípravných turnajoch v USA zaujal vedenie univerzity Loyola Marymount, kde pred sezónou 2014/2015 zamieril. Hneď v úvodnom roku si dokázal v tíme vybudovať stabilnú pozíciu, zasiahol do 17 duelov s priemerom 2,7 bodu, 1,6 doskoku a 2,1 asistencie.

Predchádzajúcu sezónu sa rozhodol odohrať vo farbách College of the Sequouias, kde sa mu okrem zvýšenej minutáže, výrazne zlepšili aj štatistické ukazovatele. Z hľadiska čísel si Krajčovič priemerne zapisoval 11,0 bodu, 6,8 doskoku, 3,5 asistencie a 1,0 zisku. Tieto výkony neušli pozornosti nového reprezentačného trénera Slovenska Ivana Rudeža, ktorý zavolal k príprave na kvalifikáciu majstrovstiev Európy. Pôsobenie v žlto-zelenom drese bude Krajčovičovou premiérou v najvyššej basketbalovej súťaži na Slovensku.

Vedenie Patriotov sa dohodlo na pokračovaní spolupráce s kapitánom tímu Vladom Klárom. Tridsaťročný krídelník bol dôležitou súčasťou Patriotov v posledných troch ročníkoch SBL nielen na palubovke, ale aj v šatni družstva. Vlado Klár okrem pokračovania basketbalovej kariéry štartuje aj trénerskú, kde mu pri jednom z tímov ŠBK Junior bude svojimi skúsenosťami vypomáhať aj Teo Hojč. Je to jeden z prvých krokov k obnoveniu spolupráce medzi Levickými Patriotmi a ŠBK Junior Levice. „Príchodom dvojice Krajčovič – Klár sme definitívne uzavreli pozície obvodových hráčov. Myslím si, že je to poskladané veľmi dobre a vyvážene s viacerými možnosťami rotácie hráčov. Momentálne pracujeme na dotiahnutí veľmi zaujímavej posily na pozíciu centra a tým pádom bude káder nateraz uzavretý s jedným voľným miestom pre pozíciu pod košom, ktorú plánujeme doplniť neskôr podľa našich finančných možností a potreby tímu. Od Vlada Klára si sľubujeme že dokáže vytvoriť v kabíne rovnako dobrú atmosféru, ako tomu bolo počas minulej sezóny a na palubovke odovzdá všetky skúsenosti nášmu mladému tímu. Šimon Krajčovič je talentovaný rozohrávač, ktorý je prísľubom pre budúcnosť basketbalu na Slovensku. U nás dostane priestor basketbalovo rásť a keď ho naplno využije, bude to skvelé pre neho, ako aj pre nás,“ vyjadril sa generálny manažér Patriotov Ladislav Garaj.

 Highlighty Šimona Krajčoviča zo sezóny 2015/2016:

 

FOTO: Cosgiants.com