• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V piatok večer sa definitívne skončila misia trénera Ryana Pannoneho v našom klube.

Viac prezradil Marko Batina, generálny manažér BC Prievidza: „Bohužiaľ, spolupráca s trénerom Pannonem skončila. Návrh na ukončenie zmluvy z jeho strany prišiel ešte pred týždňom, ale stále sme hľadali riešenia, ako ho v Prievidzi udržať. Ja som skúsil asi všetko, aby som ho presvedčil zostať. Po právnej stránke mal možnosť ukončiť zmluvu, lebo za mimosezónne obdobie od apríla do júla mu meškala výplata. Hoci sme všetko doplatili, v piatok večer sa rozhodol akceptovať ponuku svojho bývalého klubu Hapoel Jeruzalem.“

Lákadlom NBA 

Trénera Pannoneho motivovala k zmene ešte jedna veľmi dôležitá skutočnosť. „Ryan je v rokovaní s jedným NBA tímom na pozíciu asistenta a Hapoel mu dokázal garantovať, že ho v takomto prípade v septembri okamžite uvoľní, zatiaľ čo pre nás by to bol problém. Snažili sme sa aj tu nájsť riešenie, ale nepodarilo sa nám to. Trénerovi sa tu páčilo, ale jednoducho videl túto príležitosť ako najlepší krok pre svoju budúcnosť. Aj keď z hľadiska výsledku nám sezóna 2017/18 nevyšla podľa predstáv, tréner Pannone tu odvádzal dobrú prácu. Dokázal si vytvoriť skvelý vzťah aj s fanúšikmi a otvorene s nimi diskutovať. Ryanovi ďakujeme za jeho prácu pre náš klub a prajeme veľa šťastia v novom pôsobisku. Nech sa ti splní tvoj sen,“ vysvetlil Batina.

Niké naďalej partnerom klubu

Marko Batina priznal, že finačne doriešení nie sú ešte všetci hráči z minulej sezóny. No v najbližších dňoch a týždňoch klub svoje podlžnosti vysporiada.

„Snažili sme sa počas leta čo skôr zohnať peniaze, aby sme mohli platiť aj mimosezónne výplaty (pozn. sezóna skončila v marci, zmluvy niektorým hráčom pokračovali až do mája). Hráči, voči ktorým má ešte klub podlžnosť, budú vyriešení najneskôr do začiatku letnej prípravy, o čom som ich aj informoval," uviedol Batina. Pozitívnou správou je, že vedeniu klubu sa v utorok podarilo predĺžiť spoluprácu s generálnym partnerom, stávkovou spoločnosťou Niké, aj napriek tomu, že sezóna 2017/18 už mala byť posledná. Ďakujeme pánovi docentovi Bergerovi aj generálnemu riaditeľovi Romanovi Bergerovi, že zachovali priazeň nášmu klubu.

Otáznik nad Sittonom

Generálny manažér BC Marko Batina momentálne hľadá nového trénera nášho mužstva. Letná príprava začne v pôvodnom termíne 13. augusta. „Musíme ísť ďalej, začal som už rokovať s niekoľkými kandidátmi na trénerskú pozíciu. V priebehu budúceho týždňa by som chcel mať v tejto otázke jasno," uviedol Batina.

Žiaľ, odchod trénera sa môže prejaviť aj na podobe nášho kádra. „Granta Sittona sa nám podarilo udržať za dohodnutých podmienok len vďaka trénerovi. Grant má v zmluve klauzulu, že ak klub a tréner ukončia spoluprácu, môže odísť. Budem rokovať s jeho agentom a posnažím sa, aby som ho udržal v Prievidzi. Nebude to však ľahké a možno ani reálne. Prievidza však ide ďalej, mesto bude ďalej žiť basketbalom. Chceme trénera s podobným prístupom aký mal Pannone, či už voči hráčom alebo aj vám fanúšikom," dodal generálny manažér BC.

Zdroj: pdbasket.com, Foto: Vladimír Králik