• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prvé v rámci play off, štrnáste spolu so základnou časťou. Inter Bratislava nepripustil v prvom štvrťfinálovom zápase so Spišskou Novou Vsou dramatický scenár, systémom štart-cieľ dokráčal k jednoznačnému víťazstvu 109:65 a k zisku prvého bodu v sérii.

Kým v závere základnej časti to bola 30 minút vyrovnaná partia, tak v play off to bol ťah doslova na jednu bránku. Už po 132 sekundách viedol Inter 13:0 a ani v ďalšom priebehu nepoľavil zo svojho ofenzívneho potenciálu. Ešte do polčasu si vytvoril 30-bodové vedenie, až z toho bol triumf o priepastných 44 bodov.

„V porovnaní s predchádzajúcim zápasom s týmto súperom, ktorý sme vyhrali o 14 bodov, sme tentoraz hrali omnoho lepšie, rýchlejšie a s väčším nasadením. Toto bol už play off mód. Doma si nemôžeme dovoliť s nikým prehrať. U súpera to však bude určite náročné, musíme sa na to zodpovedne pripraviť,“ povedal domáci krídelník Marek Kozlík.

Spišiaci si po víťazstve nad Prievidzou v závere základnej časti verili, že by mohli na Pasienkoch uhrať dobrý výsledok. Bratislavský celok však potvrdil výbornú prípravu po taktickej stránke, eliminoval viacerých kľúčových hráčov súpera a vo všetkých ukazovateľoch jasne dominoval.

„V tomto stretnutí sme zaznamenali 24 strát, čo je veľmi veľa. Inter si dal na nás väčší pozor, hral rýchlejšie, dôraznejšie. Ťažko sa nám presadzovalo. Inter má kvalitný káder, veľkú rotáciu. Na tento zápas treba veľmi rýchlo zabudnúť. Vieme, že doma je to pre nás o niečom inom. Verím, že naši fanúšikovia nám pomôžu. Musíme ísť do toho naplno 40 minút,“ hovoril hosťujúci pivot Viktor Juríček.

IMG 0745 

Na oboch stranách si zahrali všetci hráči na súpiske. Jedinou škvrnou z domáceho pohľadu je tak zranenie Michala Baťku, v prvom polčase si zranil členok. To by mohla byť pre „žlto-čiernych“ citeľná strata, keďže slovenský reprezentant patrí ku kľúčovým osobnostiam tímu. Pred play off sa tímu z Pasienkov zranil Goran Bulatovič, ten do úvodu play off nezasiahol.

„My ideme krok za krokom. Zabudneme na tento zápas a budeme sa sústrediť na nadchádzajúci. V play off nie je miesto na nejaké slabšie chvíľky. Každý zápas musíme hrať na úplne inej úrovni ako v základnej časti. Spišiaci hrajú uvoľnene, nemajú čo stratiť. Doma do toho dajú maximum, lebo ak prehrajú, tak to môže byť ich posledný domáci zápas v sezóne,“ zamyslel sa Kozlík.

Spišiaci s Interom nevyhrali v tejto sezóne ani jeden duel. Príležitosť zmeniť túto štatistiku budú mať v stredu. Ako by sa to mohlo podariť?

„Do domáceho zápasu musíme ísť od prvej minúty s väčším srdcom, s väčšou bojovnosťou. Musíme si vyhodnotiť túto prehru, pozrieť si chyby, ktoré sme robili. Tímy sa už dokonale poznajú. Do hry tak vstupuje kreativita, srdce, bojovnosť. Treba vymyslieť niečo výnimočné, čo súperi nečakajú,“ vyhlásil tréner Spišiakov Erich Korfanta.

Highlighty zo zápasu Inter – Spišská Nová Ves:

Foto: Vladimír Dorňák