• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vedenie BKM Lučenec muselo riešiť nečakanú situáciu, v priebehu niekoľkých týždňov prišlo už totiž k druhej zmene na poste hlavného trénera. Novým trénerom „Novohradčanov“ sa stal 39-ročný Slovák Peter Jankovič.

Po nováčikovskej sezóne v Slovenskej basketbalovej lige mal lučenecké družstvo aj naďalej viesť Tibor Jány. Ten sa však rozhodol vrátiť do Ostravy, na uvoľnené miesto tak prišiel Srb Goran Miljevič. Lenže ani on napokon nevedie tím z juhu Slovenska. Viac detailov prezradil prezident klubu Michal Matala: „Vôbec sme nerátali s takouto situáciou. Treba si uvedomiť, že sú dôležitejšie veci ako basketbal a keď nás Goran Miljevič oboznámil s jeho vážnymi osobnými problémami, tak sme uvoľnili spod zmluvy.“

Po šiestich sezónach sa do mužského basketbalu vracia Peter Jankovič. S trénerskou kariérou začínal v Leviciach, ale najväčšie úspechy dosiahol medzi ženami. Najskôr bol dve sezóny asistentom trénera v Good Angels Košice, od roku 2015 do 2018 zastával post hlavného kouča tímu. V metropole východu zbieral úspechy – päťkrát sa stal majstrom Slovenska, trikrát získal Slovenský pohár, najcennejší kov má aj zo Stredoeurópskej ligy a Východoeurópskej ligy.

Jankovič má tiež bohaté skúsenosti na reprezentačnej scéne, pôsobil pri výbere do 16, 18 a 20 rokov. Dva roky asistoval aj pri ženskej reprezentácii. Pred sezónou 2018/2019 podpísal dvojročný kontrakt s maďarským Ceglédom, ale napokon si odkrútil na lavičke len jednu sezónu.

„Po nečakanom konci v Maďarsku som si hľadal nový angažmán. Preferoval som zahraničie, ale keďže neprišla žiadna ponuka, tak som sa potešil záujmu z Lučenca. Je pravda, že po siedmich rokoch pri ženskom basketbale prechádzam k mužom, ale nevidím to ako nejakú veľkú prekážku. Pevne verím, že tento prechod zvládnem. Verím, že naplním očakávania vedenia klubu, ktoré mi dalo šancu a budeme predvádzať basketbal, ktorý bude zaujímavý a úspešný. Poznám basketbalové zázemie v Lučenci a viem, že sú ľudia hladní po dobrých výsledkoch. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby sme boli úspešní,“ prezradil nový tréner Lučenca.

„Novohradčania“ majú už vyskladané takmer celé družstvo na nadchádzajúci ročník v SBL, z prechádzajúcej sezóny pokračuje DeAngelo Isby, Roman Skvašik, Simeon Jackuliak, Tomáš Mederi, Štefan Suja, Marko Grenda a Áron Čavoj. Družstvo je doplnené o trojicu amerických legionárov – Andrew Eudy, Mike Caffey a James Murray-Boyles, staronovou posilou je Ján Zorvan a vedeniu klubu sa podarilo angažovať reprezentačného krídelníka Jaroslava Musila.

Foto: Fiba.basketball