• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Patrioti Levice pri svojej premiére v Lige majstrov, respektíve Európskom pohári FIBA neponechávajú nič na náhodu pri výbere posíl. Ďalšou kvalitnou a skúsenou akvizíciou je 29-ročný krídelník a reprezentant Slovinska Miha Lapornik.

Ten prichádza k Levičanom na pozíciu dvojky, ktorú zastával doteraz David Abrhám. Ten sa napokon podobne ako Šimon Krajčovič, rozhodol pre nové pôsobisko v sezóne 2022/2023. Lapornikove resumé hovorí jasnou rečou, vo svojej kariére si vyskúšal Jadranskú ligu, Európsky pohár FIBA a Európsky pohár (Eurocup). Hral za také kvalitné kluby ako je Union Olimpija Ľubľana, RETAbet Bilbao alebo Heroes Den Bosch. „Stratili sme síce niekoľko posledných dní pri výbere hráčov, ktorí nás naťahovali a nakoniec z podpisu zmluvy nebolo nič. Bolo to však aj na niečo dobré, podarilo sa nám totiž podpísať veľmi zaujímavého hráča, od ktorého budeme mať veľké očakávania. Miha má skúsenosti, ideálny vek a basketbalové kvality na to, aby nám pomohol v ťažkých medzinárodných zápasoch, ktoré nás na jeseň čakajú. Veríme, že bude patriť medzi lídrov tímu a získa si našich fanúšikov tak, ako Slovinci, ktorí u nás pôsobili v minulosti,“ vysvetlil aktuálnu situáciu generálny manažér Ladislav Garaj.

Slovinský basketbalista má aj bohatú zbierku úspechov – bronz z majstrovstiev Európy do 20 rokov, víťaz Rumunského pohára, vicemajster Slovinska a Holandska. Okrem toho je dlhodobo súčasťou reprezentácie Slovinska. Predchádzajúci ročník začal Lapornik v maďarskom Debrecíne, napokon na začiatku roka prestúpil do slovinskej Krky Novo Mesto. V domácej súťaži mal priemer 13,7 bodu, 2,4 doskoku a 1,3 asistencie. S takmer 46-percentnou úspešnosťou trojok bol druhým najlepším v súťaži. V Jadranskej lige mal veľmi podobné priemery – 11,4 bodu, 3,1 doskoku a 1,7 asistencie. „Miha je člen širšej reprezentácie Slovenska a má za sebou pôsobenia vo výborných tímoch. Veríme, že prinesie do našej hry a tiež do tréningového procesu energiu a kvalitu. Očakávania sú veľké a verím, že sa dokážeme zladiť, využiť jeho kvality a skúsenosti v prospech tímu,“ uviedol tréner Michal Madzin.

„O Leviciach som počul mnoho dobrých vecí a tiež aj o ich ambíciách v európskych súťažiach, preto som sa rozhodol s nimi podpísať kontrakt. Mojim a tímovým cieľom je vyhrať čo najvyšší počet zápasov, mať dobrú tímovú chémiu a užívať si to na palubovke. Chcem, aby sme hrali dobrý tímový basketbal a samozrejme vyhrali titul. Ak budeme hrať dobre, tak som si istý, že každému tímu v Európe budeme dobrým súperom,“ povedala nová posila Patriotov.

Highlighty novej posily Patriotov:

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: fiba.basketball