• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do bielo-modrého dresu Spišských Rytierov sa navlečie doslova veľká posila. Pod košom bude úradovať reprezentant Slovenska Michael Fusek.

Najvyšší hráč Niké SBL prichádza do družiny trénera Tea Hojča zaplniť priestor po Michalovi Baťkovi, ktorý dal prednosť ponuke zo zahraničia. Radosť z jeho príchodu mal aj Hojč: „Z viacerých dôvodov som spokojný, že sme získali Michaela. V prvom rade si myslím, že nám môže pomôcť so svojimi schopnosťami. Môžem sa na neho spoľahnúť, že ochráni priestor pod košom a svojou atletickosťou nám dá viacej možností v útoku v pick-n-roll situáciách. V tejto chvíli máme najslovenskejšie družstvo, keďže máme momentálne len troch legionárov (Sokolovskij je junior z Ukrajiny, ktorý sem prišiel z odlišných dôvodov. Nerátame ho ako legionára, ale hráča vekovej kategórie do 18 rokov). Možno sa počas sezóny ešte posilníme, ale v tejto chvíli je situácia jasná. Najslovenskejšou vecou sú Tatry, jedlom bryndzové halušky, kapelou Elán a družstvom v Niké SBL Spišskí Rytieri. Verím, že sa Michael bude s nami dobre cítiť a spoločne dosiahneme naše ciele.“

„Fuso“ sa rozhodol zmeniť dres v rámci ligy po 4 sezónach strávených v Interi Bratislava. V hlavnom meste sa vypracoval na jedného z najlepších Slovákov v Niké SBL. V sezóne 2018/2019 sa stal najlepším striedajúcim hráčom základnej časti, v predchádzajúcom ročníku sa objavil v Slovenskom All Star tíme. V ankete o Basketbalistu roka 2021 sa umiestnil na 4. priečke. V predchádzajúcom ročníku ho mierne pribrzdilo zranenie, ale aj tak si uchoval vynikajúce priemery na zápas – 11,8 bodu, 9,7 doskoku, 2,6 bloku, 1,5 asistencie a 1,1 zisku. „Celé leto som čakal na to, či nepríde ponuka zo zahraničia. Žiaľ, nič neprišlo. V Spišskej Novej Vsi som videl z pohľadu mojej kariéry v najbližších mesiacoch najväčší potenciál. Je to jeden z hlavných dôvodov, ktoré ma sem pritiahli. Ženu mám z východu, takže ja som už na toto prostredie zvyknutý (smiech). Teším sa už na to, bude to o dosť iné ako Bratislava. Beriem to ako pozitívum, že si oddýchnem od veľkého mesta, budem sa sústrediť hlavne na basketbal a dávať do neho 100 percent,“ vyjadril sa Fusek k podpisu s Rytiermi.

Zdroj: Facebook Spišskí Rytieri

Foto: Vladimír Dorňák