• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vedeniu Levických Patriotov sa podarilo s vyhliadkou do budúcnosti získať ďalšieho navrátilca a Slováka. Do metropoly Tekova sa po troch sezónach vracia reprezentačný rozohrávač Richard Grznár.

Už pred niekoľkými týždňami prebehla basketbalovou verejnosťou informácia, že návrat Richarda Grznára je za rohom. Rodák zo Žiaru nad Hronom začal s tréningom v Leviciach, kde sa nakoniec dohodol aj na šanci reštartovať svoju basketbalovú kariéru. Jedného z najtalentovanejších slovenských basketbalistov súčasnosti sužujú už druhým rokom rôzne zranenia. Jeho posledný zápas sa datuje ešte k 15. marcu 2014, čo bolo posledné štvrťfinálové stretnutie proti Prievidzi, ktoré bolo stopkou pre Banskú Bystricu.

Od tejto doby sa pokúšal Grznár niekoľkokrát o návrat na palubovky, ale vždy bol zastavený zdravotnými komplikáciami. Všetko začalo vážne zranenie achilovky, ktorá nasledovala infekcia a ďalšie komplikácie, tieto fakty zobrali rozohrávačovi celú minulú sezónu a väčšinu aktuálneho ročníka. No i napriek tomu ostával samotný hráč optimistický a chuť do basketbalu nestratil. Vyskúšal si aj pôsobenie na trénerskej stoličke, keď v minulej sezóne asistoval svojmu otcovi Miroslavovi Grznárovi na lavičke Banskej Bystrice. Prioritou však stále ostávalo aktívne pôsobenie na palubovkách.

Na konci uplynulého roka začal s prípravou na basketbalový návrat. Trénoval dvojfázovo, ale opäť musel odložiť plány kvôli bolestiam v nohe, ktoré ho obmedzovali pri výskoku. Vyzerá to tak, že tieto zdravotné patálie sú už minulosťou, o čom svedčí aj dohoda s vedením levického klubu. K tomuto kroku sa vyjadril aj manažér Patriotov Ladislav Garaj: „Rišo bol pred zhruba mesiacom na artroskopii s pätou. Zdá sa a všetci tomu veríme že to tak bude, že to už bola posledná vec, ktorá definitívne odbúra jeho dlhodobé problémy. Rišo začína nohu zatiaľ individuálne zaťažovať. Všetko chce samozrejme čas, on sám tvrdí že na 80-90% už v tejto sezóne do hry nezasiahne. Ťažko je to teraz predpovedať, to ukážu až najbližšie dni. Keďže však máme nadštandardné vzťahy, už prakticky od začiatku sezóny sme s Rišom hovorili o možnosti, že by svoj reštart kariéry po dlhom zranení urobil práve u nás v Leviciach. O tom, v akom štádiu liečenia a zaťaženia bude jeho noha o mesiac a či ešte vôbec budeme hrať je teraz predčasné polemizovať. Nebudeme však tajiť, že sme tento krok spravili aj s výhľadom do budúcej sezóny.“ Časovo nemožno momentálne konkretizovať, kedy sa Grznár objaví v levickom drese, ale jeho návrat je momentálne vo oveľa reálnejšom svetle ako tomu bolo po minulé mesiace.

Pohľad späť na basketbalové dovednosti Richarda Grznára:

FOTO: PETER BARÁTH