• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

BK Levickí Patrioti dotiahli do svojho tímu 23-ročného amerického rozohrávača Jarvisa Summera, ktorý sa premiérovo predstaví v Európe.

Nová levická posila zaujala už svojim pôsobením na univerzite Mississippi, kde sa nenápadne prihlásila o miestenku do najlepšej ligy sveta – NBA. Summers sa ako člen základnej päťky dostal v sezóne 2013/2014 do druhého najlepšieho konferenčného tímu a vyhlásili ho za najlepšieho hráča roka. V drese Ole Miss odohral v záverečnom roku 32 duelov s priemerom 12,4 bodu, 1,9 doskoku a 4,8 asistencie na zápas. Celkovo sa zaradila nová levická posila medzi najlepších hráčov v histórii konferencie SEC, len ako štvrtý sa dokázal dostať počas svojho pôsobenia cez hranicu 1600 bodov a 500 asistencií. Celkovo sa jeho univerzitný priemer pohyboval na hranici 12,2 bodu a 4,0 asistencie na zápas.

Aj napriek mimoriadne úspešnému pôsobeniu na univerzite zostal Summers v USA, v prvom kole draftu D-League si ho z desiateho miesta vybral tím Rio Grande Valley Vipers. Po troch dueloch však prišlo vážnejšie zranenie, ktorú mu predčasne ukončilo nádej na boj o NBA. Na čo sa môžu fanúšikovia Patriotov tešiť? Podľa draftového profilu je výnimočný z hľadiska atletickosti, rýchlosti a efektivity streľby. Má výbornú streľbu zo strednej vzdialenosti, vie vytvárať na ihrisku dobré pozície spoluhráčom. Jeho hra sa dá najlepšie prirovnať k hráčovi Portlandu Trail Blazers Damianovi Lillardovi. „Jarvis má za sebou skvelú kariéru na dobrej univerzite, len zranenie z minulého roku mu znemožnilo naplno preukázať svoje kvality aj v Európe. Je to vysoký a silný rozohrávač s dobrým basketbalovým myslením. Na univerzite patril medzi lídrov svojho tímu, tvrdo na sebe pracoval a bol obľúbený medzi trénermi aj spoluhráčmi. Určite bude potrebovať trochu času na adaptáciu v Európe, verím, ale že sa rýchlo zžije s európskym štýlom hry a bude takým rozohrávačom, akého tím potrebuje,“ povedal o Summersovi tréner Levíc Teo Hojč.

V tíme Patriotov bude v nasledujúcej sezóne pokračovať aj odchovanec Matúš Marchyn. Navrátilcom do Levíc je 20–ročný odchovanec Jozef Senohradský, ktorý posledné štyri roky pôsobil v akadémii českého ČEZ Basketball Nymburk.

Highlighty novej levickej posily:

Autor: Ladislav Garaj, Zdroj: basketballevice.sk

FOTO: Foxsports.com