• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nie je to prekvapenie. Ale i tak je to dobrá správa, že BK Inter Bratislava v letnej príprave a následne v sezóne 2017/18 povedie tréner Oliver Vidin. Srbský kouč, rodák z macedónskeho Skopje, doviedol v nedávno skončenom ročníku 2016/17 interistov späť na vrchol, keď s nimi v SBL vybojoval majstrovský titul. S klubom sa dohodol na ďalšej spolupráci, pričom zmluva znie na dva roky.

Oliver Vidin sa pri svojej tretej trénerskej zastávke na Pasienkoch stal obľúbencom bratislavského publika jednak pre atraktívny herný prejav, ktorý neakcentuje defenzívu na úkor ofenzívy, ale skôr naopak. A tiež pre bezprostrednosť, otvorenosť a zmysel pre humor. Aj z jeho vyjadrení bolo vždy jasné, že ctí bohatú históriu klubu. Sám do nej vpísal jednu zaujímavú kapitolu. Preto sme sa ho spýtali, ako by mala vyzerať tá nasledujúca kapitola. Zamyslel sa: „Verím, že to bude kapitola s podobným, respektíve takým istým koncom, ako v uplynulej sezóne. To je môj hlavný cieľ. Inter bude chcieť obhájiť titul a takisto zlepšovať výkonnosť niektorých hráčov, či už domácich alebo zahraničných. Dúfam, že im to pomôže, aby sa z nich stali ešte lepší hráči a mohli sa posúvať v ich kariérach, možno aj do kvalitnejších líg. Cieľom je tiež vychovať platných hráčov, na ktorých sa budeme môcť spoľahnúť, aj z vlastných zdrojov. Napokon, všetci mali možnosť vidieť, že sme s tým začali už v minulej sezóne a isto budeme pokračovať aj v tej nasledujúcej. Mimochodom, veľmi ma tešia, ako si naši chalani v žiackych kategóriách počínali na majstrovstvách Slovenska. To je budúcnosť Interu! Srdečne im gratulujem k pekným výsledkom.“

Vidin je tak tretím známym menom, s ktorým BK Inter vyrukuje za obhajobou majstrovského titulu. Už dlhšie je známe, že na Pasienkoch zostáva aj kapitán Radoslav Rančík, ktorý má platnú zmluvu do roku 2018. Takisto nie je tajomstvo, že zostáva aj rozohrávač Richard Grznár, ktorý po tri a pol roka trvajúcej prestávke vynútenej zdravotnými ťažkosťami stihol už záverečné dva finálové zápasy. Klubový manažment však nezaháľa, a tak budeme môcť v najbližších hodinách a dňoch prezradiť ďalšie mená, azda aj vrátane prvých príchodov.

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák