• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Michal Baťka je po Stefanovi Matovičovi druhou letnou posilou BK Inter Bratislava. Reprezentačný pivot, ktorý na sklonku leta oslávi tridsiatku, sa do Bratislavy vráti po dvoch rokoch. Žlto-čierny dres totiž obliekal už v sezóne 2013/14, na konci ktorej s tímom slávil majstrovský titul.

Michal rád spomína na predošlý angažmán na Interi:  „Spomienky sú len príjemné. Predsa sme vyhrali titul.“ Po zisku zlatej medaile však košický rodák zamieril skúsiť šťastie do poľskej najvyššej súťaže, kde sa upísal Kutnu. Už počas sezóny 2014/15 sa však vrátil na Slovensko a posilnil Prievidzu. V uplynulom ročníku pôsobil v Košiciach, s ktorými ešte v roku 2007 získal prvý zo svojich titulov. Okrem toho hrával v minulosti aj za Spišskú Novú Ves.

Košickí býci netajili, že dali Baťkovi ponuku na pokračovanie spolupráce. Michal však napokon uprednostnil Inter, ktorý sa ho nesnažil lanáriť na financie, ale skôr na dobré podmienky, ktoré už pozná. A ktoré sa odvtedy azda ešte zlepšili, čo potvrdzujú aj hráči, ktorí v Bratislave pôsobili v uplynulej sezóne. Čo napokon zavážilo, nám prezradil sám hráč:  „Presvedčilo ma hlavne, že Inter uvažuje, že by sa v novej sezóne mohol predstaviť aj vo FIBA Europe Cupe, čo by bola pre mňa možnosť zahrať si a ukázať sa aj v inej súťaži než je slovenská liga.“

Michal Baťka je ďalším výborným podkošovým hráčom, ktorý tak dopĺňa už skôr známu dvojicu Radoslav Rančík – Stefan Matovič. S druhým menovaným hrávali spolu už v uplynulom ročníku v Košiciach, s ktorými vyhrali Slovenský pohár i základnú časť ligy. A aké ciele si Michal dáva pre nadchádzajúcu sezónu? „Určite zapadnúť do mužstva  pomôcť tímu dosiahnuť čo najlepší výsledok v Slovenskom pohári a lige,“ odpovedá bez váhania. Okrem spomenutého tria podkošových hráčov už Inter potvrdil, že v jeho drese bude pokračovať aj kvarteto Nemanja Barač, Marek Kozlík, Tomáš Mrviš a Richard Grznár. Tím za obhajobou povedie srbský tréner Oliver Vidin.

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Peter Jesenský