• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pred koncom prípravy na nový ligový ročník sa rozhodli Patrioti Levice ešte posilniť svoje rady. Do tímu prichádza ostrieľaný 33-ročný bývalý reprezentant Chorvátska Zoran Vrkič.

Do mladého kolektívu prichádza basketbalový svetobežník. Vrkič môže hrať so svojimi parametrami na pozícii „trojky“ a „štvorky“, čo dodáva variabilitu do zostavy trénera Michala Madzina. Tridsaťtriročný Chorvát má nálepku hráča, ktorý zbieral štarty v Eurolige, Európskom pohári (Eurocupe), Balkánskej a Jadranskej lige. Počas kariéry si zahral za také kluby ako španielske Bilbao, San Sebastian alebo slovinskú Ľubľanu.

V minulých rokoch si zahral aj v niektorých exotických krajinách, ako je Taiwan, Mexiko, Irán alebo Bahrajn. Práve v posledných dvoch menovaných strávil predchádzajúci súťažný ročník. Za iránsky Exxon Sport Club odohral Vrkič 16 duelov, priemerne v nich dosahoval 19,3 bodu, 5,7 doskoku a 2,4 asistencie. Vo februári sa presunul do neďalekého Bahrajnu, kde sa dohodol na kontrakte s najúspešnejším celkom tamojšej ligy – Al-Manama. Cestu za titulom však prekazilo prerušenie sezóny.

„Žlto-zelení“ hlásili pri tom ešte v auguste kompletné družstvo, no situácia sa vyvinula inak. Vysvetľuje generálny manažér klubu Ladislav Garaj: „Nemali sme v pláne doplňovať káder takto skoro, bohužiaľ vynútilo si to zranenie chodidla Maťa Bachana, ktoré si obnovil v zápase proti Svitavám a jeho absencia bude niekoľkotýždňová. Práve jeho pozícia bola u nás v tíme najcitlivejšia, keďže alternoval na krídle, aj pod košom. Zostali sme len na troch vysokých hráčoch, čo je na úvod sezóny veľmi riskantné a úplne nevhodné do tréningového procesu. Túto situáciu sme museli okamžite riešiť. Dostali sme ponuku na Zorana Vrkiča, o ktorého sme mali záujem už pred troma rokmi. Je to hráč, ktorý má zrejme viac skúseností z ťažkých zápasov, ako celý náš tím dokopy. Preto verím, že nám jeho prítomnosť môže pomôcť na každom tréningu, respektíve zápase. Keďže Zoran má ambície zahrať si ešte v silnejšej lige, naša dohoda je tak situovaná, že momentálne nie je jasné, ako dlho v našom tíme zostane. V každom prípade však verím, že keď sa dostane do zápasovej formy, bude to hráč, na ktorého sa oplatí prísť pozrieť.“

K novej posile sa vyjadril aj tréner Michal Madzin: „Nepríjemnú situáciu po zranení Martina Bachana, na ktorého si musíme počkať dlhšie, sme sa snažili rýchlo vyriešiť. Som rád, že sa nám podarilo nájsť hráča so skúsenosťami, čo môže nášmu mladému tímu určite pomôcť. Od Zorana máme tie najvyššie očakávania a verím, že rýchlo zapadne do tímu a potvrdí svoju kvalitu.“

Highlighty novej posily Levíc:

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: baschet.ro