• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Majstrovské oslavy Patriotov Levice sú stále ešte v čerstvej pamäti, ale klub už začína rozmýšľať nad novým ročníkom. Hneď na úvod vyriešil najdôležitejšiu otázku, s trénerom Michalom Madzinom sa dohodol na predĺžení kontraktu na ďalšie dva roky.

Pokračovanie v nastolenej ceste a zotrvanie čo najväčšej časti družstva, to boli slová, ktorá zneli bezprostredne aj po zisku tretieho titulu v klubovej histórii. A po pár dňoch sa podarilo zabezpečiť zotrvanie 36-ročného kouča Michala Madzina. „Podpis novej zmluvy s Michalom Madzinom bol pre nás prioritou už od postupu do finále. Akceptovali sme, že cítil potrebu dotiahnuť sezónu do úspešného konca a tiež, že si potom zobral pár dní čas na výdych od basketbalu. Teraz sú pred nami nové výzvy a som nesmierne rád, že sme nemuseli v klube riešiť trénerskú otázku a môžeme hneď začať pracovať na kádri. Michal spolu s Lacim Lutovským vytvorili špičkovú trénerskú dvojicu, ktorá sa výborne dopĺňala a verím, že tak to bude pokračovať aj v nasledujúcich dvoch sezónach. Našim spoločným cieľom bude bojovať o najvyššie priečky na Slovensku, pozrieť sa do Európy a postupne zapájať mladých hráčov, ktorí budú nasledovníkmi aktuálnych reprezentantov Slovenska v našom tíme,“ zvestoval pozitívne správy generálny manažér Ladislav Garaj.

Madzin prišiel k Patriotom pred sezónou 2019/2020. Počas trojročného obdobia získal na lavičke Levíc majstrovský titul (2022), striebro (2021) a Alpsko-jadranský pohár (2022) a ocenenie pre trénera roka. V nedávno skončenom ročníku doviedol tím k najlepšej základnej časti v ére Niké SBL, lepšie si v histórii našej najvyššej súťaže počínal iba suverénny Pezinok v rokoch 1998 - 2002. Okrem toho je už dlhodobo asistentom trénera pri reprezentačnom tíme mužov Slovenska. „Som veľmi rád, že spolupráca pokračuje. Verím, že sa nám podarí nadviazať na predchádzajúcu úspešnú sezónu, aj keď, samozrejme, opäť to bude niečo nové. Ďakujem celému vedeniu klubu za prejavenú dôveru. Myslím si, že aj tento kontrakt hovorí za všetko, je tu proste priestor na prácu. Páči sa mi, že sa v Leviciach dá dlhodobo pracovať. Nielen ja, ale aj viacero chalanov tu už niekoľko rokov pôsobí a vidí, že všetko tu funguje tak, ako má. Ciele v Leviciach sú vždy najvyššie. Záležať však bude na tom, ako sa podarí vyskladať káder a ktorí chalani zostanú. Mám svoje priania o hráčoch z majstrovského kádra, ale všetko sa uvidí v nasledujúcich dňoch a týždňoch. Ešte je priskoro o všetkom hovoriť, ale budeme robiť všetko pre to, aby bola zachovaná filozofia klubu,“ uviedol Madzin k podpisu novej zmluvy.

Zdroj: patriotilevice.sk 

Foto: Lukáš Droppan