• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ďalšími posilami, ktoré sa zapoja do predsezónnej prípravy, sú dvaja mladí Slováci. Tým prvým, ktorý pribudol na handlovskú súpisku, je najlepší strelec prvej basketbalovej ligy uplynulej sezóny Richard Rožánek. Ide o predĺženie kontraktu žilinského krídelníka s handlovským Baníkom, v ktorom zaznamenal premiéru iba vlani. Šesticu slovenských hráčov skompletizuje odchovanec basketbalu v Žiari nad Hronom Branislav Obert.

S Handlovčanmi sa dohodol na dvojročnej spolupráci. Žilinský rodák odštartoval svoju kariéru práve pod Dubňom, kam si aj v súčasnosti odskakuje na zápasy druhej najvyššej súťaže. Prvý raz si privoňal k profesionálnemu basketbalu v sezóne 2019/2020 v Lučenci a horná Nitra je jeho druhou ligovou zastávkou. V zeleno-čiernom drese vlani príliš veľa dôvery nedostal, no verí že sa to zmení. "Chcem poďakovať Handlovej za prejavenú dôveru aj do ďalšej sezóny. Verím, že dosiahneme tento rok lepšie výsledky a budeme baviť našich verných fanúšikov. Taktiež verím, že si zaslúžim vyššiu minutáž a pomôžem klubu na palubovke a nie len z lavičky," vyhlásil mladý Žilinčan.

obert ha

Ďalším do partie je ligový debutant Branislav Obert, ktorý v uplynulom ligovom ročníku obliekal dres prvoligového Žiaru nad Hronom. A práve odtiaľ sa so svojim novým spoluhráčom Rišom Rožánkom dobre pozná. Obaja patrili k najlepším hráčom súťaže. Odchovanec žiarskeho basketbalu síce prichádza do Handlovej po druhý raz v kariére, no po svojom prvom príchode si v sezóne 2018/2019 miesto na súpiske Baníka nevypýtal. Po štyroch rokoch sa ale výkonnostne posunul, čo podtrhuje aj nominácia do slovenského národného výberu do dvadsať rokov. Na hornej Nitre ho čaká veľa práce a jeho cieľom je získať si dôveru trénera.

"Basketbalu sa venujem od detstva a keďže snom každého hráča je dostať sa do ligového tímu, ponuke z Handlovej som sa veľmi potešil. Do Handlovej prichádzam po druhý raz v kariére, v sezóne 2018/2019 som absolvoval s áčkom tréningový proces. Čo sa týka nastávajúcej sezóny, najviac sa teším na fanúšikov, ktorí vytvárajú veľmi dobrú atmosféru a v každom okamihu sa snažia podporiť tím. Keďže to bude moja premiéra v najvyššej súťaži, uvedomujem si, že si budem musieť minutáž zaslúžiť. Budem sa snažiť odovzdať všetko, čo vo mne je a k tréningovému procesu pristupovať zodpovedne. Počas ligovej prestávky som nezaháľal a individuálnym tréningom sa udržiavam v kondícii. Veľmi sa teším, že sa v hráčskej kabíne stretnem s bývalými, ale i novými spoluhráčmi," zhrnul Branislav Obert.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Matúš Potočár, Facebook Basketbal Žiar nad Hronom