• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Káder na sezónu 2017/2018 začína nadobúdať čoraz reálnejšie kontúry. Na spolupráci sme sa dohodli s 22-ročným rozohrávačom Branislavom Pipíškom a 27-ročným krídelníkom Jaroslavom Musilom.

Pre Pipíšku to bude po piatich rokoch návrat do známeho prostredia, v Prievidzi totiž štartoval svoju basketbalovú kariéru. Po účinkovaní v mládežníckych kategóriách si zahral aj za Banskú Bystricu a Žiar nad Hronom. Predošlé dve sezóny už v pôsobil v mužskom basketbale, mladý rozohrávač bol súčasťou tímu MBK Lučenec. S „novohradčanmi“ vybojoval v sezóne 2015/2016 prvenstvo v prvoligovej súťaži a nestratil sa tiež ani vo svojej premiérovej sezóne v Eurovia SBL. V tíme trénera Ivana Kurillu sa vypracoval medzi slovenskými hráčmi na dôležitého člena družstva, Pipíška napokon zasiahol do 43 duelov. Priemerne si do štatistík zapísala nová prievidzská akvizícia 7,2 bodu, 2,2 doskoku a 1,3 asistencie.  

Highlighty Branislava Pipíšku zo sezóny 2016/2017:

Druhou posilou tímu je už ostrieľaný krídelník Jaroslav Musil. „Po skončení sezóny bol záujem zo strany Levíc, aby som aj naďalej pokračoval v klube. Mal som aj inú ponuku, no zavolal mi Marko Batina, ktorý ma oboznámil s víziou BC Prievidza. Tento model mi sadol najviac. Ide o klub, ktorý hral vždy o najvyššie priečky a chce sa posúvať čoraz vyššie a vyššie. Preto som sa rozhodol ponuku prijať. Budeme mať ambiciózneho trénera, pri ktorom sa môžem opäť ďalej posunúť a nadobudnúť nové skúsenosti. Teším sa na sezónu a samozrejme aj na fanúšikov, ktorí majú v Prievidzi veľkú základňu,“ povedal k podpisu zmluvy Musil. Dlhoročná tvár Interu Bratislava má vo svojej zbierke dva majstrovské tituly a dvakrát sa tešil s družstvom zo zisku Slovenského pohára. Po šiestich rokoch na Pasienkoch sa rozhodol vyskúšať iný ako žlto-čierny dres, pred sezónou 2016/2017 sa dohodol na kontrakte s BK Levickí Patrioti. Pod taktovkou trénera Tea Hojča sa z neho stal člen základnej päťky, Musil zasiahol celkovo do 45 stretnutí s priemerom 7,9 bodu, 2,1 asistencie a 1,2 zisku na zápas. 

Highlighty Jaroslava Musila zo sezóny 2016/2017:

S oboma hráčmi sa vedenie klubu dohodlo na podpise dvojročného kontraktu s opciou na tretí rok. Naše farby bude s nimi aj naďalej hájiť chorvátsky krídelník Marko Batina, okrem hráčskeho pôsobenia si zasadne aj na post športového riaditeľa klubu. Trénerská otázka je už tiež vyriešená, nový kormidelník sa aktívne podieľa na výbere hráčov. Momentálne má však stále povinnosti v inom klube, preto jeho meno zverejníme až po skončení sezóny pre jeho aktuálny tím.

„Tešíme sa na návrat Braňa Pipíšku do Prievidze a rovnako aj z príchodu Jara Musila, ktorý v minulej sezóne potvrdil, že je platným hráčom svojho tímu. Rokujeme aj s Marekom Jaššom, o ktorého máme záujem na ďalšie dve sezóny. Víziou trénera, s ktorým sme sa dohodli na trojročnej spolupráci a jeho meno oficiálne zverejníme ihneď ako mu skončia povinnosti u jeho doterajšieho zamestnávateľa, je mať všetkých troch týchto hráčov v tíme. Spolu s Markom Batinom pracujú aj na ďalších posilách. Mrzí nás, že sa nám nepodarilo dohodnúť s Rišom (poz. Körnerom) a Igorom (poz. Maričom), oboch sme chceli v Prievidzi udržať. Rozhodli sa však ísť za trénerom, s ktorým úspešne dva roky spolupracovali u nás. Obom im držíme palce a nie je vylúčené, že si ešte prievidzský dres oblečú,“ zhodnotil aktuálnu situáciu v tíme predseda výkonného výboru Martin Boško.

Autor: Roman Adámik, zdroj: pdbasket.tv

Foto: Lukáš Droppan