• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aleksandar Vlahovič a Miroslav Páleník sú ďalší dvaja hráči, ktorí bratislavskému Interu pomohli v uplynulom ročníku SBL k majstrovskému titulu a v tom nadchádzajúcom sa v žlto-čiernych farbách pokúsia o obhajobu.

Srbský rozohrávač Aleksandar Vlahovič bol súčasťou základnej päťky Interu a v lige patril medzi lídrov vo viacerých štatistických ukazovateľoch. Okrem tvorby hry, ktorú nezriedka vyšperkoval nejakou tou prekvapivou či priam eskamotérskou prihrávkou, je aj schopným zakončovateľom: disponuje presnou rukou z väčších vzdialeností a tiež obľubuje dravé prieniky pod kôš. Že dokáže byť užitočný aj v obrane, dokazoval i v play-off. Vo finále sa mu v troch z piatich duelov strelecky neveľmi darilo, no bojoval, snažil sa, pracoval a v tom poslednom, keď už bol titul na dosah, bol opäť skvelý: prispel 20 bodmi, 5 doskokmi a rovnakým počtom asistencií! „Vlahi,“ ako ho prezývali fanúšikovia na Pasienkoch, tak po dvoch rumunských tituloch zaknihoval aj svoj prvý slovenský. Mimochodom, rodák z Nového Sadu, ktorý za pár dní (11. júna) oslávi 27. narodeniny, v minulosti reprezentoval Srbsko v kategóriách do 16, 18 i 20 rokov a skúšal sa presadiť aj v slávnom Partizane Belehrad. V Rumunsku bol v roku 2011 vyhlásený za najužitočnejšieho hráča (MVP) tamojšej najvyššej súťaže.

Skúsený, 32-ročný, Miro Páleník po predvlaňajšom návrate z Francúzska už možno neohuruje štatistikami, je však jedným z lídrov tímu. Platný bol bez ohľadu na to, či si užíval vysokú minutáž, alebo len sporadicky naskakoval z lavičky. Miro je známy ako veľký srdciar, bojovník, no zároveň vie pobaviť i povzbudiť spoluhráčov, čo vyzdvihoval aj tréner Oliver Vidin. Odmenou za poctivú robotu mu bol druhý majstrovský titul. Ten prvý získal ešte v roku 2005 ako hráč Nitry. Podobné úlohy, teda maximálne využiť každú minútu na ihrisku, priniesť do hry energiu a bojovnosť, bude mať i v nadchádzajúcom ročníku.

Káder Interu tak naberá čoraz reálnejšie kontúry. Zatiaľ sú, okrem trénera Olivera Vidina, známi Radoslav Rančík, Stefan Matovič, Michal Baťka a Miroslav Páleník pod kôš. Na krídlo Nemanja Barač, Tomáš Mrviš a Marek Kozlík. No a na rozohrávku Richard Grznár a Aleksadar Vlahovič. Už v najbližších dňoch, možno hodinách, isto pribudnú ďalšie mená.

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák