• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Káder na sezónu 2017/2018 sa rozšíril o ďalšie dve mená. V našom drese bude hrať aj naďalej 27-ročný krídelník Marek Jašš, z Lučenca sme získali pod koš 21-ročného pivota Jána Zorvana.

Pre odchovanca nášho basketbalu to bude jubilejná desiata sezóna v bielo-čiernom drese. Marekova kariéra je okrem dvojročnej zastávky v Nitre a ročného pôsobenia za oceánom, pevne spätá Prievidzou. Vo svojej zbierke má za toto obdobie jeden majstrovský titul, dve druhé miesta a rovnaký počet bronzov. S klubom si zahral v predchádzajúcej sezóne aj v Európskom pohári FIBA. Jašš nastúpil v sezóne 2016/2017 do 48 stretnutí, priemerne mu do štatistík pribudlo 4,0 bodu a 1,8 doskoku.  „Veľmi ma teší predĺženie spolupráce s Marekom Jaššom. Je to kvalitný hráč, ktorý sa určite veľmi rýchlo prispôsobí novým podmienkam a spoluhráčom v klube,“ povedal športový riaditeľ a zároveň kapitán Marko Batina. Jašš spečatil pokračovanie podpisom dvojročného kontraktu.

Treťou novou tvárou do budúceho ročníka je 21-ročný Ján Zorvan. V drese MBK Lučenec sa v predchádzajúcej sezóne premiérovo predstavil v Eurovia Slovenskej basketbalovej lige. Aj s jeho prispením dopomohol k tomu, že nováčik obsadil napokon siedmu pozíciu. „Do tímu prichádza aj mladý ambiciózny hráč Ján Zorvan. Hlavným dôvodom podpisu viacročného kontraktu je jeho odhodlanie pracovať a rozvíjať svoje basketbalové schopnosti. Veríme, že počas pôsobenia v Prievidzi sa z neho stane kvalitným kolektívnym a individuálnym tréningom opora priestoru pod košom. Aj keď ide len o úvodnú fázu, som rád, že sa nám postupne darí plniť náš viacročný plán spočívajúci v získaní mladých hráčov, ktorí by spoločne s našimi juniormi mali v budúcnosti patriť medzi platných hráčov. Pozitívnom je aj to, že už máme slovenský základ kádra pre budúcu sezónu a malými krokmi sa približujeme k našej predstave,“ dodal Batina.

jasscon article

Zorvan sa medzi slovenskou elitou nestratil,  po úvodnom oťukávaní rástla jeho minutáž aj herná užitočnosť. Celkovo odohral slovenský pivot 38 zápasov s priemerom 1,6 bodu a 2,5 doskoku na duel.S klubom podpísal dvojročný kontrakt s opciou na tretí rok.

Náš tím pre sezónu 2017/2018 tak aktuálne číta už päť mien. Okrem Mareka Jašša bude súčasťou tímu aj Marko Batina, posilami sú zatiaľ slovenskí hráči – Jaroslav Musil, Branislav Pipíška a Ján Zorvan.

Autor: Roman Adámik, zdroj: pdbasket.tv

Foto: Lukáš Droppan a Vladimír Králik