• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V nedeľu 28. augusta o 17:00 hod. sa v športovej hale v Spišskej Novej Vsi odohrá podtatranské basketbalové derby medzi Spišskými Rytiermi a Iskrou Svit. Stretnutie je pre obe mužstvá kvalitnou skúškou pred novou sezónou, ale zároveň v sebe skrýva podstatne dôležitejší charitatívny náboj.

Uplynuli už tri mesiace od požiaru domova dôchodcov v metropole Spiša. Zničená strecha vyhnala seniorov zo svojich domovov. Viacerí to niesli veľmi ťažko... Financie na opravu strechy sa zháňajú ťažko. Potešiteľnou informáciou je tak aspoň to, že dôchodcovia sa nedávno mohli vrátiť do svojho zariadenia.

Situácia nenechala chladných mnohých dobrých ľudí na Slovensku. Občianske združenie Váš Lekár ľuďom v spolupráci s poskytovateľom zdravotnej starostlivosti Váš Lekár a BK Spišskí Rytieri sa rozhodli zorganizovať športovo-benefičné podujatie. V rámci prípravného zápasu medzi „Novejšou“ a svitskými „medveďmi“ bude Domovu sociálnych služieb v Spišskej Novej Vsi odovzdaný šek na zakúpenie dôležitého zdravotníckeho prístroja (kyslíkových koncentrátorov), ako aj zdravotníckych matracov pre seniorov.

„V živote sú dôležitejšie veci, ako je šport. Najvyššou hodnotou je zdravie a pre mňa osobne má veľký význam aj solidarita s ľuďmi v núdzi. Tragédia, ktorá vyhnala našich seniorov z ich domova, zasiahla aj mňa. Od prvej chvíle som preto hľadal možnosti, ako podať pomocnú ruku. Som rád, že náš basketbalový klub v spolupráci s občianskym združením Váš Lekár ľuďom sa rozhodol ukázať športové srdce. Je to potvrdenie našej filozofie, že Spišskí Rytieri sú praví bojovníci so srdcami na správnom mieste nielen na palubovke, ale aj mimo nej. Verím, že do haly príde čo najviac ľudí a podporia túto peknú myšlienku,“ uviedol čestný predseda spišskonovoveského basketbalu Rastislav Javorský.

DSC 6396

Fanúšikovia okrem toho, že premiérovo uvidia v akcii nové posily obidvoch tímov, sa môžu tešiť aj na dražbu hráčskych dresov či podpísaných basketbalových lôpt. Súčasťou podujatia bude aj kultúra, konkrétne spevácke vystúpenie, o ktoré sa postará Barbora Opielová.

Každý fanúšik, ktorý príde do haly a zaplatí symbolické (jednotné) vstupné 5 eur, zároveň podporí dobrú vec a pomôže ľuďom, ktorí to skutočne potrebujú.

„Váš Lekár ľuďom podporuje projekty postavené na hodnotách cielenej pomoci v oblasti zdravotníctva a sociálnychslužieb. Preto sme spoločne s klubom prišli s myšlienkou podporiť domov dôchodcov v Spišskej Novej Vsi a prostredníctvom zápasu tak pomôcť seniorom vrátiť sa späť do zariadenia. Posledné poschodie, ktoré kompletne vyhorelo, si bude vyžadovať ešte značné finančné prostriedky na opravu a chýbajúce zariadenia. Z toho dôvodu sme sa rozhodli darovať matrace a kyslíkové koncentrátory,“ hovorí konateľ spoločnosti Váš Lekár Pavol Marcinko a dodáva: „Veríme, že fanúšikovia si zápas naozaj užijú. Okrem športového zážitku a skvelého programu budú mať zároveň dobrý pocit, že pomohli tým, ktorí boli tragédiou zasiahnutí.“

Občianske združenie Váš Lekár ľuďom:

Váš Lekár ľuďom je občianske združenie, ktorého cieľom je pomáhať v oblasti zdravotníctva, vzdelávania, sociálnej pomoci a podpory mladých v športovej kariére. Svojimi aktivitami a projektami sa snaží zmeniť Slovensko k lepšiemu, prispieva ku skvalitneniu vzdelávacieho systému a zlepšuje podmienky v zdravotnej starostlivosti. Podpora rozvoja príležitostí, transparentnosť a spolupráca sú základnými piliermi, o ktoré sa združenie opiera.

Foto: Daniel Faix