• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie basketbalového klubu MBK Handlová obsadilo pred sezónou 2017/2018 post trénera. Na slovenské palubovky sa po dvoch sezónach vracia 41-ročný chorvátsky kormidelník Krunoslav Krajnovič.

Pre minuloročného štvrťfinalistu Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy ide o prvé meno pred blížiacou sa sezónou. Krajnovič patril v nedávnej minulosti k trénerským stáliciam najvyššej basketbalovej súťaže. „Po mojom príchode do Handlovej a po vstupe do jej krásnej športovej haly, sa mi v okamihu vybavil obraz preplneného hľadiska z ligového ročníka 2005/2006, kedy som s Lučencom získal titul práve po veľmi atraktívnej finálovej sérii s Handlovou. Veľmi si prajem, aby som podobnú atmosféru zažíval aj v nastávajúcej sezóne, pretože fanúšikovia Handlovej sú fantastickí,“ vyjadril sa Chorvát pre oficiálnu klubovú webstránku.

Nový tréner Handlovej má za sebou pôsobivé resumé na Slovensku. Krajnovič získal v Lučenci ligový titul aj Slovenský pohár, neskôr koučoval aj v Spišskej Novej Vsi, Žiline, Komárne a v Prievidzi. Bol dvakrát trénerom roka, štyrikrát sa objavil v All-Stars zápase. Na svojom konte má tiež pôsobenie pri chorvátskom reprezentačnom tíme kadetiek. „Bude to ťažké, no chýbajúcu kvalitu musíme nahradiť tvrdou prácou, disciplínou a bojovnosťou. Verím, že každý jeden hráč bude za farby Baníka bojovať tak, ako si to tento klub zaslúži. Chcem ísť svojim zverencom príkladom, aby zo seba odovzdávali vždy maximum. Trochu ma mrzí, že v tomto období ešte neabsolvujeme tréningový proces, no nechcem sa obzerať dozadu, ale dôležité teraz bude sústrediť sa na čas, ktorý je pred nami a ktorý nám zostáva do začiatku nastávajúcej sezóny. Nerád by som týmto časom plytval a verím, že už čoskoro budem mať kompletný káder, s ktorým budem môcť pracovať,“ uviedol chorvátsky tréner.

Krajnovič naposledy pôsobil v neďalekej Prievidzi, s tímom sa dvakrát dostal do finále (2013/2014, 2014/2015), ale ani v jednom prípade nedosiahol na majstrovský titul. Do SBL sa tak Krajnovič vracia opäť po dvoch rokoch: „V čase, keď ma vedenie Handlovej oslovilo, som mal ešte ďalšie tri ponuky, čo bolo pre mňa po dvojročnom basketbalovom pôste veľmi príjemné. Rozhodnutie zakotviť v Handlovej prišlo rýchlo, pretože je to klub, ktorý má okrem bohatej histórie, aj vynikajúce podmienky pre rast basketbalu. A práve s cieľom vrátiť tento klub tam, kam patrí, som sem prišiel. Chce to iba tvrdú prácu, disciplínu a trpezlivosť ako zo strany realizačného tímu, tak zo strany hráčov a najmä fanúšikov.“

Foto: Peter Peniaško