• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

S blížiacim sa štartom letnej prípravy doplnili funkcionári Klubu Býkov Košice káder pre novú sezónu o ďalšie dve mená. Kľúčovú pozíciu rozohrávača bude mať v rukách 28-ročný Američan Rahmon Fletcher. Okrem neho mieri na východ Slovenska i doterajší pivot bratislavskej Karlovky Ivan Židzik.

“S trénerom Miljanom Čurovičom sme sa dohodli na postupnom skladaní kádra a ziskom dvoch nových hráčov sme urobili ďalší dôležitý krok. Dôležitým krokom bolo nájdenie point guarda, pričom v hre bolo päť až šesť mien. Naša voľba padla napokon na Američana Rahmona Fletchera,” uviedol prezident KB Košice František Sabol. Od novej posily zo zámoria si sľubuje veľkú kvalitu. “Ide o hráča, ktorý bol v anglickej lige opakovane vyhlásený za MVP v základnej časti i v play off. Je to dynamický, rýchly ľavák, ktorý nie je len dobrým strelcom, ale na svojom konte má i veľa asistencií. Má výborné referencie a tréner Čurovič si ho preklepol aj skrz jeho bývalých spoluhráčov. Zhodli sme sa na tom, že to bude pre náš tím správny hráč.”

Rahmon Fletcher pochádza z amerického Kansasu a svoj prvý profesionálny kontrakt po príchode do Európy podpísal s holandským Weertom. Skvelé meno si však urobil hlavne v anglickom Newcastli, kam prestúpil 29. júla 2014. Orlom pomohol k trom ligovm triumfom, pričom v uplynulej sezóne bol lídrom štatistík s priemerom 20,8 bodu, 2,2 doskoku a 6,7 asistencií na zápas.

Z bratislavskej Karlovky prichádza do Košíc 27-ročný pivot Ivan Židzik. Žilinský rodák má skúsenosti so zámorským basketbalom a Slovensko reprezentoval v kategóriách do 18 i 20 rokov. V posledných troch sezónach patril medzi opory Karlovky, predtým obliekal aj dresy Svitu a Handlovej.

“Židzik predstavuje vysokého pivota a potvrdzuje našu ambíciu získavať pre náš tím kvalitných Slovákov,” podotkol F. Sabol a na margo ďalšieho doplnenia kádra pridal: “V rozhovore s Teom Hojčom som sa dočítal, že budujeme super silný tím a tak teda dobre, budujeme super silný tím. Tréner Čurovič a manažér Rišo Leško robia všetko preto, aby bol náš konečný káder v súlade s našimi predstavami a ambíciami. Pracujeme na tom veľmi intenzívne.”

Aktuálny káder KB Košice: Igor Marič, Richard Körner (prišli z BC Prievidza), Eric Palm (Bakken Bears – Dánsko), Peter Sedmák (Handlová, Dynamic BG Belehrad – Srbsko), Svetozar Stamenkovič (Jászberényi Kosárlabda Sportegyesület – Maďarsko), Stanislav Baldovský, Filip Duda, Ivan Židzik (Karlovka), Rahmon Fletcher (Newcastle Eagles)

Malá ukážka schopností novej košicej posily:

Autor: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk

Foto: Martin Šopinec, dailystar.co.uk