Vytlačiť
Kategória: Správy

Vedenie basketbalového klubu BC Prievidza dotiahlo príchod záverečného hráča do tímu. Novou tvárou v kádri trénera Ryana Pannoneho je 25-ročný Brit Ryan Martin. 

Martin začínal s "veľkým" basketbalom na amerických univerzitách, rok pôsobil na South Plains odkade prestúpil na Tennessee Tech. Vo svojej prvej sezóne sa britský basketbalista stal konferenčným šampiónom, s tímom sa dostal medzi najlepšiu osmičku v krajine a ušlo sa mu tiež miesto v najlepšom konferenčnom tíme. Darilo sa mu aj v Tennessee, vo svojom záverečnom roku mal priemer 14,1 bodu, 8,2 doskoku a 1,2 asistencie na zápas. Tieto čísla mu vyniesli miesto v najlepšom nováčikovskom tíme a najlepšej konferenčnej päťke. 

Britský basketbalista sa pred predchádzajúcou sezónou presunul do Európy, z pôsobenia v talianskom Banco di Sardegna Sassari nakoniec vzišlo, ale o jeho služby prejavil záujem tím z druhej najvyššej francúzskej súťaže FOS Provence Basket. Neskôr sa v rámci ligy presunul do STB Le Havre, kde nastúpil do 21 zápasov s priemerom 6,4 bodu a 3,6 doskoku. Martin hral za reprezentáciu Veľkej Británia v kategórii do 18 a 20 rokov, pre svoje schopnosti je schopný pôsobiť na pozícii štyri a päť. "Vedenie nášho klubu spolu s realizačným tímom prešlo stovkami hráčov, aby sme našli vhodného basketbalistu na pozíciu štyri/päť. Ryan Martin sa napokon ukázal ako ten hráč, ktorého sme hľadali. Chceli sme totiž niekoho skúseného, kto pomôže tiež našim dvom zahraničným nováčikom. Hľadali sme aj hráča, ktorý dokáže skórovať. Ryan sa v tomto smere ukázal ako nadaný hráč, ale v prvom rade ide o jeho dobrý charakter. Jeho predchádzajúci tréneri mi povedali, že ide o tvrdo pracujúceho a energického hráča, ktorý je dobrým tímovým hráčom. Práve toto sme hľadali," uviedol na jeho adresu tréner Prievidze Ryan Pannone. 

Highlighty novej posily Prievidze:

Foto: bebasket.fr