• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Sobotné 36. kolo bolo posledné v základnej časti ročníka 2014/15. Už tento týždeň sa začne play-off, do ktorého sa prebojovalo osem najlepších účastníkov Eurovia SBL. Štvrťfinálové dvojice budú vyzerať nasledovne: Prievidza – Spišská Nová Ves, Komárno – Banská Bystrica, Inter – Karlovka a Handlová – Svit. Pre Levice a Nitru sa aktuálna sezóna už skončila.

Na záver na seba narazili dva najlepšie tímy, no v stretnutí druhého Komárna s prvou Prievidzou išlo len o prestíž. O víťazovi základnej časti sa rozhodlo už skôr, a tak Prievidžanov nemusí príliš trápiť, že na juhu Slovenska prehrali 61:74. Do play-off beztak vstúpia z najvýhodnejšej pozície. „Zápas sme si prehrali v prvom polčase, keď sme nedokázali odpovedať na agresívnu hru Komárna,“ hovoril tréner „baníkov“ Krunoslav Krajnovič a pokračoval: „Boli sme príliš mäkkí v útoku a v obrane pick´n´rollu sme mali veľké problémy.“ V druhej štvrtine dosiahli „baníci“ z hry len jediný kôš! Sami sa tak pripravili o možnosť natiahnuť svoju víťaznú sériu na šestnásť ligových duelov. „Ak mala prísť prehra po šnúre pätnástich výhier, som rád, že prišla v zápase, keď prakticky o nič nešlo. Verím, že chalani pochopia, že s takýmto prístupom, keď prvých dvadsať minút budeme mäkkí a až potom začneme niečo hrať, nemôže v play-off uspieť. Nikto sa nás nebude báť. Ak chceme hrať o titul, musíme ísť na maximum od prvej do poslednej minúty,“ skonštatoval chorvátsky kouč.

Komárno napokon skončilo druhé, len o bod za Prievidzou a o bod pred Interom, úradujúcim majstrom. Ambície pred play-off podčiarklo aj angažovaním Luku Igrutinoviča z Levíc. Najlepší strelec základnej časti po úspešnom debute povedal: „Pre nás bol duel dôležitý z toho dôvodu, aby sme sa dobre naladili pred play-off. Na pozícii rozohrávača máme dvoch nových hráčov a určite potrebujeme nejaký čas, aby sme sa zžili. Máme ale ešte týždeň, takže je dosť času zladiť sa s kolektívom.“

Príchodom do Komárna si srbský univerzál predĺžil sezónu. Jeho bývalý klub skončil deviaty a rovnako ako desiata Nitra sa preňho ročník 2014/15 skončil. Na súťažný zápas si v oboch mestách budú musieť počkať dlhých sedem mesiacov do štartu novej sezóny.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK

 

Článok vyšiel v denníku Šport. Ďakujeme za láskavý súhlas s ďalším šírením.