• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Mal byť oporou na tom najdôležitejšom basketbalovom poste. Rozohrávač Mike L'Africain vstúpil do ligy skvelým spôsobom a po prvých zápasoch sa zdalo, že kľúčový part je v rukách toho správneho dirigenta. Prišiel však nešťastný tréning, na ktorom ho spoluhráč nechcene trafil lakťom do hlavy a patálie sa začali.

Mikeovi sa obnovili symptómy otrasu mozgu a pretrvávajúce bolesti hlavy sú hlavnom príčinou toho, že spišskonovoveská jedenástka sa už na palubovke v modro–bielom drese v tejto sezóne neobjaví. „Je to bohužiaľ tak. Symptómy otrasu mozgu, ktorý som v minulosti prekonal, sa vrátili a hoci som sa snažil hrať aj cez bolesť, ďalej to nejde. Odchádzam teda domov do Kanady a zverím sa do rúk špecialistom,“ oznámil neveselú správu sympatický Kanaďan. A hoci na Spiši pôsobil krátko, nedá naň dopustiť. „Zamiloval som si toto mesto. Ak by som nebol chorý, určite by som tu zostal. Fascinovala ma podpora od fanúšikov, spoluhráčov, vedenia. Spišská Nová Ves je nádherný kus zeme, dobrosrdečnosť s akou som sa tu stretol bola veľkolepá. Chcem sa ospravedlniť všetkým, čo do mňa vkladali nádeje, no zdravie je prvoradé," dodal.

Spišiakom sa bez L'Africaina v zostave prestalo dariť a aj vinou zranení ostatných hráčov sa postupne prepadli v tabuľke až na úplný chvost. „Všetky veľké veci začínajú povstaním z prachu. Prekliate zranenia kľúčových hráčov položili Spišskú na kolená, ale chcem odkázať skvelým spišskonovoveským fanúšikom, aby sa svojmu klubu neotočili chrbtom. Viem ako tvrdo pracuje tréner, manažment ako aj spoluhráči na tréningoch a ono sa to musí prejaviť. Tím vedie skvelý tréner, je v ňom talent v podobe Majerčáka a Antoniho i skúsenosť. Budem chalanov sledovať z diaľky a držať im palce. Dúfam, že si ma Spišiaci zapamätajú ako zanieteného milovníka basketbalu. Odišiel som od nedokončenej práce, ktovie, možno sa ešte stretneme, cesty a osudy sú nevyspytateľné. Stále však majte v srdci nádej, tá posúva všetko vpred,“ skonštatoval L'Africaina.

Spišiaci tak definitívne prišli o prvého rozohrávača, čo manažment vôbec neteší. „Škoda, do Mikeových schopností sme vkladali veľké nádeje, chápeme však, že zdravie je prvoradé. Prajeme mu, aby sa dal čím skôr zdravotne do poriadku, aby sa onedlho vrátil k tomu, čo tak miluje. Mike odlieta v nedeľu, symbolicky sa rozlúči s tímom i fanúšikmi v sobotňajšom zápase s Levicami. Uvidíme, ako budeme na situáciu reagovať, angažovali sme Patrika Sarnu na hosťovanie z Lučenca, rozohrávačský post číslo jedna preberie Matej Majerčák. V najbližších hodinách sa rozhodneme ako ďalej, budeme verejnosť včas informovať,“ dodal športový manažér BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Michal Búza.

Autor: Oliver Búza, zdroj: basketball-snv.sk

Foto: Daniel Faix