• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

S potešením Vám oznamujeme, že rozohrávač Rodney Glasgow predĺžil zmluvu s naším klubom. V minulej sezóne si pripísal v priemere 11,2 bodu, 5,1 asistencie a 2,5 doskoku. Z poľa strieľal s úspešnosťou 48%, spoza trojkového oblúku 35% a premenil 84% trestných hodov.

„V Prievidzi som sa rozhodol ostať preto, že tu môžem basketbalovo rásť a zlepšovať sa. V poslednej sezóne som prvýkrát v mojej profesionálnej kariére pôsobil v tíme s vyššími ambíciami. Musel som sa vo veľa veciach prispôsobiť a učiť sa od mojich spoluhráčov. Som vďačný klubu, že mi dal šancu aj keď ma podpisoval po zranení. Teraz som už pripravený viesť tím a posunúť moju hru na ďalší level. A ak mám byť úprimný, v Prievidzi máme stále nedokončenú prácu. Mesto sa stalo pre mňa druhým domovom. Aj keď je pomerne malé, nie len fanúšikovia, ale ľudia celkovo sa ku mne správajú veľmi milo. Teším sa na spoluprácu s trénerom a naším novým generálnym manažérom. Klub pôsobí na veľmi profesionálnej úrovni a myslím si, že cesta, ktorou sa vydal je správna. Očakávam, že v nasledujúcej sezóne budem lepším hráčom ako som bol doteraz a ukážem, že môžem byť najlepším rozohrávačom v celej lige, či už v útoku alebo obrane. Chcem byť lídrom ako na ihrisku, tak mimo neho. Rovnako sa budem snažiť zapojiť sa viac do komunity a inšpirovať deti k športu. Po konci minulej sezóny som bol sklamaný sám zo seba a preto v nasledujúcom ročníku urobím všetko preto, aby sme sa dostali na medailové pozície. Takže milá Prievidza, som späť a dám do toho všetko!“ vyjadril svoje pocity po predĺžení spolupráce Rodney Glasgow.

Pokračovanie v spolupráci považuje tréner Pannone za jeden z kľúčových krokov pri stavbe tímu na sezónu 2018/19: „Na predĺženie spolupráce sme sa sústredili už od konca sezóny. Rodney je človekom, ktorého si naši fanúšikovia zaslúžia a ktorého potrebujeme k víťazstvám. Je pravda, že si mohol vybrať iný klub, ktorý mu ponúkal viac peňazí, ale práve výborná atmosféra, ktorú vytvárali naši fanúšikovia počas sezóny prispela k jeho rozhodnutiu ostať v klube ešte minimálne jednu sezónu a pomôcť k splneniu našich cieľov. Týmto by som sa chcel našim fanúšikov poďakovať, pretože práve oni boli veľký dôvod prečo sa Rodney rozhodol ostať v Prievidzi aj za menej peňazí ako mohol dostať v iných kluboch. Z môjho pohľadu je kľúčové, že sme udržali hráča, ktorý rozumie nášmu systému, štýlu hrania a očakávaniam, ktoré máme od hráčov na ihrisku.“

„Rodney je skvelý hráč a sme veľmi radi, že sa nám ho podarilo udržať. Je zvyknutý na systém trénera Pannoneho, na ligu a aj na Slovenskú kultúru, preto nebude problém s jeho pozíciou či už na ihrisku alebo mimo neho. Očakávame od neho organizáciu hry smerom v útoku a skvelú obranu. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu,“ dopĺňa trénera generálny manažér Marko Batina. 

Zdroj: pdbasket.com, Foto: Vladimír Králik