Vytlačiť
Kategória: Správy

Basketbalisti BK 04 AC LB Spišská Nová Ves začnú sezónu 2018/19 s novým rozohrávačom. Kľúčový post v tíme obsadí rodák z nebraskej Omahy, 185 cm vysoký a 79 kg vážiaci Cameron Williams.

Odchovanec tamojšej univerzity pôsobil v predchádzajúcej sezóne v NCAA 2. V tíme Metropolitan State College of Denver (Metro St.) patril k ťahúňom tímu. Člen základnej zostavy strávil v 24 zápasoch priemerne na palubovke 31,5 minúty. Za ten čas nastrieľal 20,5 bodu, doskočil 3,2 lôpt a rozdal 2,7 asistencií. Zaujala aj 49,5% úspešnosť streľby, ako aj 39,1% úspešnosť za tri body. V Rocky Mountain Athletic konferencii, v ktorej Metro St. pôsobil, obsadil medzi strelcami celkovo druhé miesto.  Willamsa si vyhliadol nový tréner Spišiakov, Georgios Bitzanis očakáva od svojho nového playmakera pozitívne veci.

„Videl som množstvo videí s týmto hráčom. Je to výborný strelec, očakávam, že túto povesť naplní aj v našom tíme. Môže hrať na pozíciách 1, 2, prednostne s ním počítame na 'jednotku'. Bude to jeho prvé európske angažmán, čo je vždy trochu risk, no po osobných rozhovoroch viem, že Cameron sa na túto novú výzvu teší a je pripravený prevziať zodpovednosť. Verím, že sa rýchlo adaptuje a pomôže tímu aj svojmu osobnostnému rozvoju,“ skonštatoval grécky lodivod Spišiakov.

Highlighty novej posily Spišskej Novej Vsi:

Autor: Oliver Búza, zdroj: basketball-snv.sk

Foto: roadrunnersathletics.com