• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Handlovčanom zostáva už iba niekoľko dní do začiatku predsezónnej prípravy a kým ostatné tímy majú súpisky takmer kompletné, manažment handlovského "Baníka" drží svojich priaznivcov v napätí do poslednej chvíle. To, že sa im ale čakať oplatí, dokazuje uzatvorenie ďalšieho kontraktu, ku ktorému prišlo iba v uplynulú stredu.

O tom, že Handlová tentoraz lovila v hlbokých vodách, niet pochýb. Po niekoľkotýždňových rokovaniach sa vedenie MBK dohodlo na spolupráci s nemeckým reprezentačným rozohrávačom Andrejom Mangoldom.

Skúsený tridsaťjedenročný rodák z Hannoveru, má za sebou pôsobenie v nemeckej Bundeslige, kde obliekal dresy celkov TK Hannover, Oldenburger TB, Mníchov Basket, Bayern Mníchov, Telemotive Mníchov, UBC Hannover, Artland Dragons, Telekom Baskets Bonn, BG Göttingen a s.Oliver Würzburg. "Po dlhoročnom pôsobení v Nemecku som sa rozhodol prežiť niečo nové a vyskúšať basketbal v inej krajine. Ponúk som mal síce dosť, no zaujala ma Handlová, ktorá má veľmi bohatú históriu. Zavážili aj odporúčania môjho agenta, ktorý má so slovenskou ligou vynikajúce skúsenosti z minulosti. Do Handlovej odchádzam s osobným cieľom, ktorým je dosiahnutie lepšieho výsledku, aký nám stanoví vedenie klubu," prezradil sympatický Nemec.

Mangold sa v roku 2014 prepracoval do nemeckého reprezentačného výberu, kde hrával po boku takých hráčov, akými sú napríklad Dennis Schröder, v súčasnosti pôsobiaci v zámorskej NBA, konkrétne v tíme Oklahoma City Thunder, Maxi Kleber z Dallasu Mavericks, alebo Heiko Schaffartzik, hráč španielského klubu Tecnyconta Zaragoza.

Na nadnárodnej klubovej úrovni odohral takmer päťdesiat zápasov, vrátane Eurocupu, či Eurochallenge Cupu. Aj v európskych súťažiach vystupval po boku veľkých basketbalobých mien. Za zmienku stojí napríklad bývalý hráč španielskeho klubu FC Barcelona Tyrese Rice, ale aj Jamel McLean z Lokomotivu Kubaň a krídelník litovského Žalgiris Kaunas Aaron White. V nemeckom celku Telekom Bonn zdieľal šatňu s bývalým hráčom Nitry Eugenom Lawrencom.

Skúsený, 190 centimetrov vysoký rozohrávač, má v rámci nemeckej BBL odohraných 201 zápasov. V sezóne 2016/2017 ukončil svoje pôsobenie v tíme Telekom Baskets Bonn, odtiaľ prestúpil do BG Göttingen, ktorý vedie bývalý tréner BC Prievidze Johan Roijakkers. V príprave na sezónu ale utrpel vážne zranenie kolena a roztrnutý krížny väz ohrozil jeho ďalšiu kariéru.

V súčasnosti je zdravotne v poriadku a práve Handlová by mala byť odrazovým mostíkom k jeho návratu pod deravé koše. "V Handlovej chcem ukázať, že sa po doliečenom zranení vraciam ešte lepší a pripravenejší. Fyzicky sa cítim výborne a myslím, že som silnejší ako pred zranením," zavŕšil Mangold.

Mangold sa k svojim novým spoluhráčom pridá až koncom augusta, pretože mu reprezentačné povinnosti nedovoľujú pricestovať skôr.

Highlighty novej posily Handlovej:

Autor: Pavel Procner, zdroj: mbkha.sk

Foto: easycredit-bbl.de