Vytlačiť
Kategória: Správy

Vedenie Iskry Svit počíta aj do nového ročníka s domácimi basketbalistami. Dôkazom toho je predĺženie spolupráce s trojicou Roman Findura, Boris Ščavnický a Daniel Kubaský.

Všetci traja sú dlhodobo súčasťou „medveďov“. Služobne najstarší je 33-ročný rozohrávač Roman Findura. Pod Tatrami je s malou prestávkou už osem rokov. V predchádzajúcom ročníku zasiahol do 15 duelov.

Šancu na ďalšie minúty dostane stále len ešte 18-ročný krídelník Boris Ščavnický. V predchádzajúcom ročníku hrával hlavne za juniorský tím, kde mal priemer 14,9 bodu, 8,3 doskoku, 2,7 asistencie a 2,3 zisku na zápas. Priestor na napredovanie dostal aj v prvoligovom „béčku“, v drese Prešova odohral osem zápasov, v ktorých mával 4,9 bodu, 4,3 doskoku a 1,2 zisku na duel. V SBL-ke si zatiaľ pripísal na svoje konto štyri štarty.

Premiérovú šancu v „áčku“ dostane talentovaný 16-ročný Daniel Kubaský. Ten bol doteraz súčasťou mládežníckych kategórií, v predchádzajúcom ročníku nastupoval za kadetov a juniorov. V prvej menovanej kategórii predstavoval jeho zápasový priemer 25,7 bodu, 8,6 doskoku, 4,9 doskoku a 4,0 zisku. Medzi juniormi mal priemerne 16,6 bodu, 5,1 doskoku, 4,4 asistencie a 3,6 zisku.

„Sme radi, že podiel našich odchovancov v tíme je stále vysoký. Momentálne sú z osmičky Slovákov šiesti Svitovci,“ prezradil prezident klubu Ján Drobný.

Zdroj: iskrasvit.sk, Foto: Daniel Faix