Vytlačiť
Kategória: Správy

Vedeniu PP & TV Raj Žilina sa podarilo po dlhšom hľadaní vyplniť medzeru v priestore pod košom. Do tímu trénera Ivana Kurillu prichádza 29-ročný srbský pivot Bojan Stanojevič.

Nová žilinská posila je basketbalovým priaznivcom dobre známa, keďže v sezóne 2014/2015 a 2017/2018 obliekala dres MBK Handlová. Srb patril na hornej Nitre k oporám v družstve „Baníkov“, vo väčšine prípadov nastupoval ako člen základnej zostavy. Stanojevič odohral v predchádzajúcom ročníku 26 zápasov, priemerne si do štatistík zapisoval 12,0 bodu, 4,1 doskoku a 3,0 asistencie.

S tímom sa mu však nepodarilo prejsť cez štvrťfinále play off, preto sa rozhodol pre angažmán v rodnej krajine. Sezónu tak zakončil v klube KK Tamis Pančevo, v deviatich stretnutiach mal priemer 7,4 bodu, 2,6 doskoku a 1,0 asistencie. Pre Stanojeviča to bude už tretia sezóna na slovenských palubovkách. „Hľadali sme skúseného centra, ale s európskymi koreňmi. Verím, že Bojan nám vhodne zapadne do koncepcie hry, keďže ide o skúseného hráča,“ vyjadril sa k novej tvári v tíme tréner Žiliny Ivan Kurilla.

Dvadsaťdeväťročný pivot už má za sebou úvodný zápas v drese svojho nového zamestnávateľa, v prípravnom dueli proti rakúskemu Klosterneuburgu sa podieľal deviatimi bodmi na víťazstve svojho tímu 90:66.

Highlighty novej posily Žiliny:

Foto: Peter Jesenský