• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj v novom ročníku Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) sa budú odmeňovať najlepší jednotlivci na pravidelnej báze, vedenie súťaže sa dohodlo na pokračovaní spolupráce so spoločnosťou PEAK.

Predchádzajúca sezóna bola premiérovou, v ktorej sa spoločnosť PEAK zapojila do oceňovania najlepších hráčov za každý mesiac, respektíve základnú časť a play off. Pravidelné vyhlasovanie prinášalo pozitívne reakcie, či už v očiach basketbalovej verejnosti, ale aj u samotných hráčov. „Basketbal je pre spoločnosť PEAK dôležitým segmentom. My sa snažíme spolu s filozofiou centrály spoločnosti PEAK podporovať takouto formou slovenský basketbal.  Okrem tejto aktivity podporujeme i hráčov SBL poskytnutím športovej obuvi. Vytvorili sme tzv. 'PEAK Family' a pracujeme s našimi hráčmi. Produkty PEAK sú v širokom sortimente, od funkčného prádla cez dresy až po voľnočasové oblečenie a lopty. Našou snahou je predostierať tieto ponuky našim klubom a poskytovať istý druh uniformity a vizibility pre klub. Spoločnosť PEAK neustále zvyšuje počet basketbalových federácií a olympijských tímov z celého sveta, zabezpečujeme im kompletnú výstroj. Pred rokom podpísali osemročnú zmluvu s Nemeckom. Takisto dlhodobo spolupracujú v segmente obuvi s hráčmi NBA,“ uviedol Roman Adamčík z agentúry Road Production, ktorá je marketingovým partnerom firmy Danvis. Tá je certifikovaným oficiálnym distribútorom PEAK pre Slovensko.

Pre pripomenutie, najužitočnejším hráčom základnej časti (MVP) sa stal Saša Avramovič z Iskry Svit. Ten tak môže zabojovať o obhajobu tohto ocenenia. Za výkony v play off sa MVP stal Milivoje Mijovič z BK Levickí Patrioti. „V predchádzajúcej sezóne sa nám osvedčila spolupráca so značkou PEAK, keď sme oceňovali najlepších hráčov ligy za odohraný mesiac, ale aj v nadstavbovej časti. Toto ocenenie si našlo pozitívnu odozvu u hráčov a klubov a preto som rád, že môžeme aj v tejto sezóne pokračovať v spolupráci a zachovať honor Hráča mesiaca, MVP základnej časti, ako aj MVP play off,“ nadviazal riaditeľ SBL Peter Mičuda.

Už úvodné kolá naznačili, že súboj o premiérového „Peak hráč mesiaca“ v sezóne 2018/2019 bude zaujímavý. „V podstate je nám jedno, kto získa ocenenie, nakoľko vždy to je hráč, ktorý si to na základe predvedených výkonov zaslúži. Želáme SBL plné tribúny, kvalitné a férové súboje pod košmi,“ dodal na záver Adamčík.

Foto: archív