• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V rámci Slovenskej basketbalovej ligy prišlo k zaujímavej dohode, aktuálny líder tabuľky BK Inter Bratislava poslal na hosťovanie do posledného BKM Lučenec 27-ročného rozohrávača Richarda Grznára.

Jeden z najväčších talentov slovenského basketbalu sa pred sezónou 2017/2018 konečne dostal z vleklých zdravotných problémov, v žlto-čiernom drese odohral takmer kompletnú zápasovú porciu, keď zasiahol do 39 stretnutí s priemerom 3,3 bodu, 2,0 doskoku a 1,6 asistencie na zápas. Pred aktuálnou sezónou to všetko vyzeralo na úspešný a plnohodnotný návrat, na Interi mal dostať oveľa väčšiu dôveru a minutáž. „Tréner i vedenie klubu povedali, že ma chcú naďalej a zároveň rátajú s tým, že budem hrávať viac. V prípravných zápasoch proti Pardubiciam a Svitavám som naozaj dostal dostatočnú možnosť ukázať, čo vo mne je. Nikdy v živote som viac nestrieľal. Trénoval som trojfázovo. Cez leto som urobil všetko, čo sa dalo, nemal som ani dovolenku. Urobil som všetko preto, aby som bol pripravený na novú sezónu, nemôžem si nič vyčítať,“ povedal Grznár v septembrovom rozhovore pre náš web.

Lenže prišlo nešťastné zranenie palca, pre ktoré mu zatiaľ v aktuálnom ročníku svieti v kolónke odohraných minút nula. „Hosťovanie som už diskutoval s trénerom a manažérom od novembra. Bolo jasné, že keď sa vrátim, tak rozohrať sa na Interi by bolo veľmi ťažké. Vedel som, že pôjdem hrať niekde inde, no čakali sme, ako sa vyvinie situácia, keď mi dajú dole dlahu. Pred vianočnými sviatkami som začal rehabilitovať a postupne zaťažovať nohu, ale stále mám bolesti. S manažérom sme sa preto dohodli, že sa formálne spraví hosťovanie do Lučenca. V prípade, že ak začnem hrať, tak si ma Inter ešte môže do konca februára stiahnuť, vtedy sa končí prestupové obdobie. Zranenie ma veľmi mrzí, najmä kvôli ľuďom z Interu, ktorí mi dali dôveru a tiež kvôli mojej rodine, ktorá ma vždy podporovala. Od mája do augusta som trénoval 6 – 8 hodín denne, len aby som bol pripravený. Zranil som sa hneď v treťom prípravnom stretnutí. Bolo to ako zo zlého sna, ale taký je šport. Momentálne je situácia taká, že mám stále bolesti. Nie som schopný aktuálne profesionálnej záťaže. Kedy a či to bude možné, to je otázne,“ ozrejmil Grznár aktuálnu situáciu.

Dvadsaťsedemročný rozohrávač by mal podľa oficiálnej webstránky Interu hosťovať v Lučenci minimálne dva mesiace.

Foto: Vladimír Dorňák