• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Levickí Patrioti spoznali svojho súpera vo štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára. „Žlto-želeným“ sa postaví do cesty víťaz B-skupiny chorvátsky KK Vrijednosnice Osijek.

Zverenci trénera Tea Hojča si museli na svojho súpera v play off počkať takmer tri týždne. O všetkom sa rozhodlo v priamom súboji o prvé miesto v skupine, Osijek doma napokon zvíťazil nad slovinskou Polzelou jednoznačne 110:86. Chorvátskemu tímu tak dokonale vyšla trénerská výmena, po viac ako štyroch rokoch odišiel z lavičky Vladimir Krstič, ktorého nahradil jeho krajan Domagoj Kujundzič. Najbližší súper Levíc je slovenským basketbalovým fanúšikom dôverne známy, v aktuálnom ročníku totiž háji farby tohto klubu slovenský reprezentant Mário Ihring. Osijek však nepatrí medzi veľkokluby vo svojej krajine, dlhé roky balansoval medzi najvyššou súťažou a druhou ligou. V predchádzajúcom ročníku obsadil ôsmu pozíciu, vo štvrťfinále stroskotal na neskoršom majstrovi – Cedevite Záhreb. Súčasťou Alpsko-jadranského pohára je Osijek treťou sezónou, až teraz sa však dostal zo skupinovej fázy. Chorvátsky celok disponuje veľmi mladým kádrom, jeho priemerný vek je tesne nad hranicou 22 rokov. Okrem Ihringa patrí ku kľúčovým hráčom nigérijsky krídelník Abdul-Malik Abu, Chorvát Ozren Pavlovič a jeho krajan Ante Gospič.

„Sme radi, že môžeme reprezentovať slovenskú ligu v play off Alpsko-jadranského pohára. Na Osijek sa začneme pripravovať vtedy, keď príde ten čas. Momentálne vieme akurát, že majú jeden z najväčších talentov slovenského basketbalu Mária Ihringa. Bude zaujímavé sledovať proti nemu Šimona Krajčoviča. Ďalším veľmi dobrým hráčom je Ante Gospič, ktorý hrával v Adriatickej lige za Cibonu Záhreb. Som si istý, že budeme mať šancu na postup do semifinále, keď sa dostaneme do normálneho tréningového procesu, aby sme mohli robiť progres a tiež keď budeme zdraví,“ vyjadril sa k súperovi tréner Levíc Teo Hojč.

Termíny dvojzápasu sú v štádiu riešenia.

Zdroj: basketballevice.sk

Foto: Lukáš Droppan