Vytlačiť
Kategória: Správy

Starosti neobchádzajú Levických Patriotov ani počas zápasov play off. Žlto-zelený dres si už nenavlečie americká dvojica Dwayne Benjamin a minimálne najbližší zápas ani Vincent Council, do družstva sa naopak vrátil Lawrence Alexander.

Obzvlášť citeľná je strata Benjamina. Americký krídelník patril k najvýraznejším osobnostiam Slovenskej basketbalovej ligy, na Slovenskom pohári ho ocenili za najužitočnejšieho hráča celého turnaja. V posledných týždňoch ho však trápili zranenia, pre ktoré mali jeho výkony ďaleko od vysokého štandardu. Dwayne sa pokúšal naskočiť aj do semifinálovej série s Prievidzou, ale problémy s chrbtom ho výrazne limitovali. Viac svetla do situácie prináša tréner Levíc Teo Hojč: „Celú sezónu to je šialené so zraneniami. Neviem, čo sme komu urobili, ale nemáme žiadne šťastie v tomto smere. Žiaľ, Dwayne Benjamin, ktorý ukázal na Slovenskom pohári a v ďalších zápasoch svoje kvality a ako dôležitý je pre tento tím, tak mal byť náš kľúčový a rozdielový hráč, ale trápia ho problémy s chrbtom. Snažili sme sa zo všetkých síl, aby sme ho dostali naspäť, ale v poslednom zápase ste mohli vidieť, že to nebol on. Aktuálne sa nemôže ani poriadne hýbať, nie to hrať basketbal. Rozhodli sme sa tak, že Dwayne ide domov, kde sa dá do poriadku a pripraví sa na ďalšiu sezónu. Je to pre nás veľká strata.“

Pre Vincenta Councila to bol nateraz posledný zápas v drese Patriotov a v prípade obratu v sérii, sa mohol teoreticky vrátiť, keď si vyrieši osobné veci v Amerike. „Vincent Council nás v pondelok informoval, že mu zomrel niekto v rodine a potrebuje ísť na pohreb do Ameriky. Samozrejme, umožnili sme mu to, pretože ide o člena blízkej rodiny,“ prezradil slovinský kouč.

DSC 9587

Vedenie klubu však v tomto smere nezaháľalo a po viac ako dvoch mesiacoch si opäť na seba navlečie žlto-zelený dres Lawrence Alexander. Skúsený playmaker sa podieľal na celkovom triumfe na Slovenskom pohári a na šťastie Patriotov bol v tomto čase bez klubového angažmánu. S tímom už bol zápase v Prievidzi, do zápasového rytmu zasiahne v nedeľu pred levickými priaznivcami. „Museli sme reagovať. Lawrence Alexander je stále na našej súpiske, požiadali sme ho o návrat, aby nám pomohol zakončiť sezónu vo väčšej rotácii. Som šťastný, že súhlasil. Vieme, že je dobrou osobnosťou. Nemal s tým problém a za to ho rešpektujem. Neviem v akej kondícii je, neočakávam zázraky, ale určite nám pomôže v rotácii. Myslím si však, že si zaslúži akúkoľvek medailu, keďže bol s nami od začiatku sezóny,“ zakončil Hojč.

Zdroj: basketballevice.sk

Foto: Lukáš Droppan