• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po minulej sezóne, od ktorej si na Spiši sľubovali predsa len o trochu viac, zmenili „modro-bieli“ mediálnu taktiku. A tak to navonok vyzeralo, že pri Hornáde „zúri“ letný spánok, no funkcionári BK 04 AC LB nezaháľali a postupne pripravujú tím na sezónu 2019/2020.

Trénerom zostáva miestny lokálpatriot Erich Korfanta, ktorý dokonale pozná každý centimeter spišskonovoveskej palubovky a na Spiši veria, že práve jeho znalosť pomerov posunie spišskonovoveský basketbal opäť o kúsok dopredu. „Nebudeme hovoriť o konkrétnych cieľoch a už vôbec nie o umiestnení. Chceme hrať rýchly basketbal a povyhrávať čo najväčší počet domácich zápasov,“ poodkryl plány do novej sezóny športový manažér BK 04 AC LB SNV Michal Búza. Na Spiši sa opäť skladá mladý tím, filozofia zabudovávania nádejných odchovancov má už mnohoročnú tradíciu.

Jeho dirigentom bude na rozohrávke Eric Nottage. Ten vletel do minulej sezóny ako uragán a na istý čas dokonca ovládol rozohrávačske štatistiky SBl-ky. Spišiaci teda nekupovali povestnú mačku vo vreci a od Erica očakávajú lídersky prístup a kvalitnú prácu na oblúku. Jeho sparingom na poste číslo jeden bude mladý Adam Korfanta, ktorý už v pár zápasoch v minulom ročníku ukázal svoj potenciál.

Post „dvojky“ ovládnu Spišiaci. Lukáš Krajňák je synonymom poctivosti a je opäť pripravený ukázať svoje kvality a vodcovstvo aj na palubovke. Jeho „parťákom“ na perimetri bude Filip Rákai, ktorý bol na nedávnom skončených ME „osemnásťročných“ bodovým lídrom Slovákov a očakáva sa, že v tejto sezóne dostane na ihrisku oveľa viac priestoru.

DSC 1015

Ďalším kúskom do novej spišskonoveskej tímovej mozaiky je poľský legionár Wiktor Sewiol. Pre 22-ročného Poliaka bude Spišská Nová Ves prvou zahraničnou skúsenosťou, minulú sezónu odohral v prvej poľskej lige. Novým menom na súpiske je aj Filip Tchúr, ktorý basketbalovo vyrastal v Košiciach.

Podkošový priestor bude v americko-slovenskej réžii. Ramel Thompkins prichádza z americkej University of South Carolina. Kansaská univerzita hrajúca prestížnu NCCA 1 basketbalovo vychovala Evana Maxwella. Obe americké veže doplní pod košom Ivan Židzik a ďalší mládežnícky reprezentant Richard Dzugas. „Tím sme skladali na základe našich finančných možností a snažili sme sa o prijateľný mix dravosti a rýchlosti, či skúsenosti. Ešte uvažujeme o doplnení na rozohrávačskom poste, inak je mužstvo kompletné. Naše posily podrobnejšie predstavíme v priebehu mesiaca august,“ skonštatoval Michal Búza.

Highlighty nových posíl Spišskej Novej Vsi:

 Foto: Lukáš Droppan, Daniel Faix