Vytlačiť
Kategória: Správy

V drese Spišskej Novej Vsi absolvovala úspešný debut nová posila, do tímu trénera Ericha Korfantu pribudol 24-ročný slovenský rozohrávač Vladimír Nemčok.

Pre rodáka zo Žiaru nad Hronom a bývalého mládežníckeho reprezentanta Slovenska to bol debut v Slovenskej basketbalovej lige. Ten mal napokon víťaznú pečiatku, na triumfe nad Lučencom (85:84) mal podiel v podobe 15 bodov a 3 doskokov v priebehu 18 minút strávených na palubovke. „Vladimíra Nemčoka si pamätám z pôsobenia v mládežníckych kategóriách. Po pôsobení na Islande sa objavil tu, dostali sme na neho echo. My máme trochu problém so Slovákmi, čo sa týka možností, keďže skúsenejších máme v podstate len dvoch. Dohodli sme sa na dvojtýždňovom try-oute a potom sa uvidí, či si ho necháme. Keď bude predvádzať také výkony, tak si ho asi necháme (úsmev). Je to typická jednotka, ťažko sa mu berie lopta, hrá sa slušnú obranu. Myslím si, že nám môže pomôcť. Má viac variácií streľby, môžeme posunúť Nottagea na pozíciu dva, čo jemu aj vyhovuje. Verím, že takto budeme pokračovať, lebo tento zápas ma presvedčil,“ povedal na jeho adresu tréner Spišiakov Erich Korfanta.

Nemčok si počas svojej kariéry zahral v Česku, ale drvivú väčšinu času strávil na amerických univerzitách. Rok bol súčasťou Freedom Christian Academy, štyri sezóny obliekal dres Oklahoma Baptist Univerzity. V predchádzajúcej sezóne odštartoval svoju profesionálnu kariéru, najskôr v španielskom Alicante, aby sa počas ročníka presunul do nemeckého treťoligového Kolína nad Rýnom. V 11 stretnutiach mal priemer 11,2 bodu, 4,3 doskoku, 7,3 asistencie a 2,0 zisku na zápas.

Pred príchodom do Spišskej Novej Vsi si zahral na Islande, konkrétne u účastníka najvyššej súťaže Thor Thorlakshofn. V troch zápasoch mal priemerne na svojom konte 9,7 bodu, 4,0 doskoku a 5,7 asistencie.

Highlighty novej posily Spišskej Novej Vsi:

Foto: Michal Búza