• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po tom, ako sa Handlovčania dohodli na spolupráci s čiernohorským trénerom Danilom Rakočevičom, ohlásili meno prvého hráča, s ktorým sa po úspešnom rokovaní dohodli na predĺžení kontraktu. Aj v nastávajúcej sezóne bude súčasťou súpisky Baníka handlovský odchovanec Michal Dolník. Pôjde o jeho šiestu sezónu v drese domovského klubu.

Svoj debut na ligovej úrovni zaznamenal v ročníku 2012/2013, kedy si k mužskému basketbalu privoňal ako 17-ročný. V tom čase pendloval v handlovskom „áčku“ ešte ako junior. V zeleno-čiernom drese odohral tri roky. V sezóne 2015/2016, kedy sa Handlovčania neprihlásili do súťaže, odišiel na Spiš, kde odohral veľmi slušnú sezónu. V nej si vytvoril lichotivé štatistiky. Za Spišskú Novú Ves odohral 32 zápasov, v ktorých si urobil priemer 7,9 bodu a 6,6 doskoku na jedno stretnutie. Aj na základe týchto čísel sa vedenie Spišskej rozhodlo s 206-centimetrov vysokým Handlovčanom predĺžiť spoluprácu. V sezóne 2016/2017 ale nastúpil za východniarsky celok iba v úvodných ôsmich kolách a s basketbalom na najvyššej úrovni sa rozhodol skončiť. Dôvodom bolo štúdium na vysokej škole, popri ktorej si odbiehal zahrať za prvoligový Žiar nad Hronom.

Bez vrcholového basketbalu ale príliš dlho nevydržal a pred súťažným ročníkom 2017/2018 sa rozhodol pod ligové koše vrátiť. Svoj „comeback“ zaznamenal opäť v Handlovej, ktorú až do súčasnosti neopustil.

„Som rád, že Handlová prejavila o mňa záujem a dohodli sme sa veľmi rýchlo. Zvažoval som viacero možností, vrátane civilného zamestnania. Napokon som sa ale rozhodol pri profesionálnom basketbale zotrvať. Nechcem ešte hovoriť o nejakých cieľoch či ambíciách, pretože na to je podľa môjho názoru priskoro, nakoľko ešte nepoznám zloženie našej súpisky. Som ale rád, že je známe meno trénera a ja verím, že sa nám bude s ním dobre pracovať. Určite chcem hrať čo najlepší basketbal a veľmi by ma potešilo, ak by v tíme zotrvalo čo najviac hráčov z vlaňajšej sezóny. Navzájom sa poznáme a mali by sme na čom stavať,“ povedal tesne po podpise zmluvy handlovský center.

V uplynulej sezóne sa handlovský odchovanec dostával na palubovku iba sporadicky a do štatistík sa zapisoval minimálne. Jeho priemerné čísla v sedemnástich odohraných zápasoch boli 1,4 bodu a 1,5 doskoku na jeden duel. Práve blížiaca sa sezóna by sa mohla stať pre neho odrazovým mostíkom k zbieraniu vyššej minutáže a vylepšeniu si osobných štatistík.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lenka Molnárová