• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Čierne scenáre s pokračovaním basketbalu v Handlovej sa našťastie zatiaľ nenaplnia. Situácia sa postupne mení k lepšiemu, pomocnú ruku nepodávajú len fanúšikovia, ale napokon aj mesto.

Pred niekoľkými dňami kolovala v basketbalových kruhoch znepokojujúca správa zo zákulisia Handlovej, „baníci“ dostali v dôsledku situácie s koronavírusom finančnú stopku od mestského zastupiteľstva, čo výrazne sťažilo plány pri skladaní rozpočtu na nový ročník SBL. Pomocnú ruku v tej chvíli podali aj oddaní fanúšikovia, k dnešnému dňu (poz. 16. jún) podporili klub na transparentnom účte sumou takmer 3-tisíc eur. Situácia sa však našťastie obracia k lepšiemu, čo určite teší každého priaznivca tejto tradičnej basketbalovej bašty.

„Opatrenia, ku ktorým muselo mesto pristúpiť sú iba dočasné. Radnica sa nám chrbtom neotočila, dokonca nám pomáha nájsť partnerov. Ide o vlastnú iniciatívu primátorky, preto si tento krok veľmi vážime. Samozrejme, ak sa situácia v súvislosti s podielovými daňami na Slovensku stabilizuje, respektíve vráti do starých koľají, mesto Handlová bude tak, ako po uplynulé roky, basketbalovému klubu oporou. V mene klubu tiež chcem poďakovať fanúšikom, ktorí už po prvom týždni na podporu klubu vyzbierali peknú sumu,“ povedal hovorca klubu Pavel Procner.

Práve tieto správy vlievajú na Hornej Nitre pozitívnu energiu do ďalšej práce. Už dlhšiu dobu je jasné, že novým trénerom MBK bude Danilo Rakočevič. Bielo-zelený dres si v ďalšom ročníku s určitosťou oblečie slovenské trio Michal Dolník, Saša Jankovič a Branislav Mátych. „V týchto dňoch prebiehajú rokovania s viacerými hráčmi a keďže nie sú ešte na konci, bližšie sa k nim nechceme vyjadrovať,“ pokračoval Procner.

V tejto neľahkej situácii sa klubom snaží pomôcť aj vedenie SBL, respektíve SBA. Viac možno v tejto téme napovie blížiaca sa riadna konferencia, na ktorej bude finančná pomoc určite jedným z hlavných bodov programu. „Na spoločných stretnutiach sa vedenie súťaže snaží uľahčiť klubom situáciu uvoľnením predošlých ustanovení. Myslím si, že každému, kto má basketbal, rád záleží na jeho budúcnosti, nevynímajúc ľudí vo vedení SBL,“ uzatvoril hovorca klubu.

Foto: Lukáš Droppan