• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Lučenec hlási zaujímavé doplnenie do svojho kádra. Dres BKM si oblečie nie jeden Rožánek, ale až dvaja. Vedenie klubu totiž angažovalo nielen známejšieho Róberta, spolu s ním príde aj mladší brat Richard.

Odchovanci Žiliny sa v SBL-ke stretnú premiérovo v jednom drese, keďže Richard zatiaľ ešte neštartoval v najvyššej súťaži. Dvadsaťročný rozohrávač hrával doteraz v prvoligovom Academicu, okrem toho si v minulosti prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami v meste pod Dubňom. V sezóne 2019/2020 odohral 15 duelov, priemerne v nich zaznamenal 22,5 bodu, 6,4 doskoku, 4,7 asistencie a 3,1 zisku. "Chcem sa poďakovať vedeniu Lučenca za prejavenú dôveru a možnosť prvýkrát si vyskúšať najvyššiu súťaž na Slovensku. Teším sa na toto pôsobenie a dúfam, že budem v lučeneckých farbách napredovať," prezradil debutant v SBL. 

Starší z bratského duo Rožánkovcov mení klubové pôsobisko po štyroch rokoch. Róbert sa počas obdobia v Žiline vypracoval na reprezentanta Slovenska a jedného z najperspektívnejších hráčov na svojom poste. Dvadsaťštyriročný rozohrávač, ktorý môže alternovať aj na krídle, si zahral v predchádzajúcom ročníku v All Star zápase a celkovo nastúpil do 28 stretnutí. Z pohľadu štatistík mal zápasový priemer 13,7 bodu, 2,7 doskoku, 3,0 asistencie a 1,1 zisku. "Som rád, že moje ďalšie basketbalové kroky vedú práve do Lučenca. Pri mojom rozhodovaní určite zavážil tréner Jankovič, ako aj diváci a atmosféra, na ktorú sa nesmierne teším. Dúfam, že s tímom nadviažeme na predchádzajúcu úspešnú sezónu a budem sa ako ja, tak aj tím zlepšovať a posúvať ďalej a budeme robiť našim fanúšikom radosť," uviedol Róbert Rožánek. 

rozanek richard

Káder Lučenca začína dostávať čoraz jasnejšie kontúry, tréner Peter Jankovič má teraz k dispozícii už piatich Slovákov. Okrem bratov Rožánkov pokračuje v klube trio Marko Grenda, Simeon Jackuliak a Ján Zorvan. Z legionárov sa dohodli na pokračovaní spolupráce s duom Konstantin Anikienko a James Murray-Boyles. Novou tvárou bude Američan Roydell Brown.

Foto: Lukáš Droppan, Facebook