Vytlačiť
Kategória: Správy

Basketbalový klub MBK Baník Handlová sa ešte donedávna boril existenčnými problémami a jeho účinkovanie v SBL bolo vážne ohrozené. Napriek tomu sa manažment hornonitrianskeho klubu nadýchol a po tom, ako oznámil meno nového kouča, sa pochválil taktiež kvartetom Slovákov – Jankovič, Dolník, Stehlík a Mátych. K ním pribudlo ďalšie meno, ktoré posilní rozohrávku "zeleno-čiernych".

Handlová ulovila štvornásobného majstra

Ide o atraktívny a pomerne neočakávaný prestup v súťaži. Do bašty hornonitrianskeho basketbalu si to namieril jeden z najúspešnejších hráčov v histórii SBL - Goran Bulatovič. „Po uzatvorení zmluvy s novým trénerom, bolo našou prioritou obsadiť post rozohrávky. Hľadali sme vhodného tvorcu hry, ktorý má nielen skúsenosti, ale i kvalitu a tímového ducha. Preto padla naša voľba práve na Gorana. On podľa môjho názoru všetky tri atribúty spĺňa. Z tohto dôvodu som ho pred časom oslovil a po niekoľkých rokovaniach sme sa dohodli,“ vysvetlil športový manažér „baníkov“ Karol Kučera.

Vlastní štyri majstrovské tituly

Skúseného Čiernohorca netreba slovenskej basketbalovej verejnosti predstavovať, napriek tomu sme si jeho pôsobenie pod slovenskými deravými košmi zrekapitulovali. Debut v našej najvyššej súťaži zaznamenal v sezóne 2012/2013, keď o jeho služby prejavil záujem bratislavský Inter. A práve Pasienky sa stali jeho druhým domovom. Na súpiske úradujúceho majstra odohral sedem sezón, v ktorých sa tešil zo štyroch majstrovských titulov.

Odskočil si na Spiš

Až na výnimku súťažného ročníka 2014/2015, kedy si odskočil na Spiš, bol žlto-čienym farbám verný a stal sa stálicou na súpiske Interu. V Spišskej Novej Vsi svojimi výkonmi dokázal, že patrí k slovenskej basketbalovej špičke. Za Spišskú nastúpil v 36-tich zápasoch, v ktorých trávil na palubovke 32 minút, v priemere dosahoval 13,3 bodu, 4,1 doskoku a 6,8 asistencie na jeden duel. K týmto lichotivým číslam pridal dva razy "triple-double", čo nie je na slovenskej basketbalovej scéne príliš častým javom. V nastávajúcej sezóne opäť cestoval naprieč Slovenskom, aby si znova obliekol dres bratislavského Interu, na súpiske ktorého si vypýtal miestenku na základe vyššie spomínaných výkonov.

IMG 1458

Horná Nitra je iba tretím pôsobiskom čiernohorského rozohrávača

Napriek tomu, že skúsený “guard” odohrá už deviatu sezónu v Slovenskej basketbalovej lige, Handlová bude iba treťou jeho zastávkou. „Potešilo ma, že Handlová prejavila záujem o moje služby a že sme sa s vedením klubu dohodli na spolupráci. V minulosti som od môjho dobrého priateľa Tomáša Mrviša počul o Handlovej len tie najpozitívnejšie veci. Rozhodnutie stráviť budúci ročník na Hornej Nitre ovplyvnil aj fakt, že na trénerskú stoličku si zasadol Danilo Rakočevič, s ktorým som spolupracoval v uplynulej sezóne. Handlová je basketbalové mesto a ja som si vždy v drese Interu užíval atmosféru, ktorú tu domáci priaznivci vytvárali. Na nastávajúcu sezónu sa veľmi teším a aj keď je ešte predčasné hovoriť o cieľoch či ambíciách, verím, že vytvoríme konkurencieschopný tím,“ povedal po podpise zmluvy nový handlovský rozohrávač Goran Bulatovič.

Tréner Rakočevič sa na spoluprácu teší

Bývalý čiernohorský reprezentant odohral v uplynulej sezóne za bratislavský Inter 24 zápasov a v silnej konkurencii nastupoval na 15 minút, zaznamenával 3,6 bodu, doskočil 1,9 lôpt a pripisoval si v priemere 3,4 asistencie na jedno stretnutie. Na Hornú Nitru prichádza ako absolútny debutant a v hráčskej kabíne sa stretne s bývalým spoluhráčom Sašom Jankovičom, s ktorým nastúpil v drese Interu v sezóne 2015/2016. Vlani pôsobil na Pasienkoch pod taktovkou trénerskej dvojice Aramis Naglič a Danilo Rakocevič a práve druhý spomínaný kouč bude s 32-ročným "playmakerom" spolupracovať aj v sezóne 2020/2021. „Som veľmi rád, že sa 'Buli' rozhodol podpísať zmluvu v Handlovej. Je pravým príkladom športovca, ktorý ide za svojimi cieľmi, na tréningoch necháva maximum, prichádza na ne ako prvý a odchádza posledný. Očakávam od neho, že sa s prehľadom zmocní úlohy lídra a pôjde mladým spoluhráčom príkladom. Je vynikajúci človek aj mimo palubovky a som presvedčený, že bude nápomocný nielen spoluhráčom, ale i mne, pretože basketbalu dokonale rozumie,“ zhodnotil na záver handlovský kouč Danilo Rakočevič.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Vladimír Dorňák