• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie Lučenca hlási mimoriadne zaujímavú posilu, na kľúčový post rozohrávača získalo absolventa slávnej univerzity Kentucky 25-ročného Dominique Hawkinsa. 

Nová akvizícia „Novohradčanov“ zaujala už na strednej škole, počas pôsobenia za školu Madison Central získal titul, cenu pre MVP a ocenenie pre najlepšieho hráča roka. O jeho služby bol veľký záujem, napokon si vybral možnosť spolupráce so známym koučom Wildcats Johnom Caliparim. Počas štvorročného pôsobenia na Kentucky mal Hawkins možnosť vyskúšať si ako chutí úspech a zároveň si zahrať s budúcimi hviezdami NBA. Jeho spoluhráčmi na univerzite boli také mená ako Karl-Anthony Towns, Devin Booker, Julius Randle, Willie Cauley-Stein, Jamal Murray, Bam Adebayo, či mnohé ďalšie známe tváre z najlepšej ligy sveta. Hneď vo svojej nováčikovskej sezóne mohol získať titul v NCAA, ale vo finále prehral jeho tím s UConn Huskies. V nasledujúcich rokoch sa dostal medzi Final Four, respektíve Elite Eight.

Po ukončení univerzitnej kariéry sa snažil predrať do NBA, v Summer League hral za družstvo Sacramento Kings. Ako profesionál však napokon odštartoval v Európe, konkrétne v dánskom Horsense. V ďalších rokoch sa pohyboval na severe, v Estónsku si vyskúšal Baltickú ligu a vylepšil tak svoj hráčsky status.

Predchádzajúcu sezónu strávil v druhej najvyššej nemeckej súťaži, na kontrakte sa dohodol s klubom Ehingen Urspring. Hawkins nastúpil v 16 stretnutiach, priemerne si v nich zapisoval 7,1 bodu, 1,5 doskoku a 2,1 asistencie. Nová akvizícia Lučenca tak má nakročené k tomu, aby predčila predošlého playmakera tímu Mikea Caffeyho. "Rozhodol som sa podpísať zmluvu s Lučencom, pretože som presvedčený, že je to pre mňa ako rozohrávača a lídra tímu skvelá voľba. Bol som nadšený z ponuky, keď som od svojich agentov počul, že budem hrať s ďalšími výbornými hráčmi, tiež mať vynikajúceho trénera a za tím, ktorý ukazuje progres, chce sa zlepšovať, viac víťaziť a pobiť sa o titul. Ja osobne sa chcem taktiež zlepšiť ako hráč, mám pocit, že je to pre mňa skvelá možnosť, tímu môžem priniesť svoje skúsenosti a vodcovské schopnosti. O klube som počul len pozitívne správy a dúfam, že budeme mať ešte lepšiu sezónu, ako bola tá minulá," uviedol Dominique po podpise zmluvy.

Hawkins je už 9. menom na súpiske BKM pre sezónu 2020/2021. Spolu s ním klub zatiaľ z nových tvári angažoval jeho krajana Roydella Browna a bratské duo Rožánkovcov. Tréner Peter Jankovič bude môcť počítať aj so známymi tvárami, konkrétne Kostantinom Anikienkom, Markom Grendom, Simeonom Jackuliakom, Jamesom Murray-Boylesom a Jánom Zorvanom.

Highlighty novej posily Lučenca:

Foto: Facebook