• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Handlovčania rozšírili svoj káder o dvoch mladíkov. Desiatku novovyskladanej súpisky uzatvorili Noel Mikič a Adam Krčmárik. Obaja hráči vstúpia do nového súťažného ročníka bez ligových skúseností, no ambície, ani odhodlanie im nechýbajú.

Prvého menovaného netreba handlovskému hľadisku obzvlášť predstavovať, zeleno-čierny dres si obliekol už v sezóne 2018/2019. Ide o osemnásťročného, 191 cm vysokého odchovanca Baníka, ktorého najsilnejšou stránkou je doskok. “Handlovský dres si obliekam od detstva a popri pôsobeniu v mládežníckych kategóriách, som pravidelne navštevoval zápasy najvyššej basketbalovej súťaže. Vždy som popri tom túžil dostať sa na súpisku mužského 'áčka' a preto je toto obdobie pre mňa akýmsi splneným snom. Nedávno ma oslovil môj bývalý tréner pán Kučera a ponúkol mi miesto v kádri mužského tímu. Túto ponuku som najmä na základe vyššie spomínaných dôvodov samozrejme prijal. Uvedomujem si, že to spočiatku nebude jednoduché, pretože medzi juniorským a mužským basketbalom je priepastný rozdiel. Som ale pripravený urobiť v rámci tréningu maximum a vypýtať si minúty na palubovke,” povedal po podpise zmluvy Noel Mikič.

Novopečený handlovský krídelník pôsobil v mládežníckom veku pod taktovkou trénera Karola Kučeru, ktorý je v súčasnosti v pozícií klubového manažéra. “Do kádra chceme zapracovať aj 'mladú krv'. Noel pracoval v mládežníckom veku pod mojim vedením a preto viem, aký potenciál v sebe ukrýva. Rozhodli sme sa mu dať šancu a teraz je už iba na ňom, či sa jej dokáže chytiť,” vysvetlil Karol Kučera.

Adam Krčmárik je 20-ročný krídelník a odchovanec považskobystrického basketbalu. V mládežníckych kategóriách sa vždy radil k lídrom svojho tímu. V uplynulej sezóne figuroval na súpiske prvoligovej Považskej Bystrice a spomínaná sezóna bola z jeho pohľadu veľmi úspešná. A práve vďaka nej sa dostal do hľadáčika hornonitrianskeho basketbalového klubu. “V mojom prípade pôjde o debut v najvyššej mužskej súťaži a preto som plný očakávaní. Do svojho nového pôsobiska sa veľmi teším, najmä na atmosféru v jednotlivých športových halách, no predovšetkým na zápasy pred povestným handlovským fanklubom. Všetko sa to začalo oslovením od pána Kučeru, ktorý mi ponúkol príležitosť podpísať kontrakt v Handlovej. Táto ponuka ma potešila a ani na chvíľu som nezaváhal. Ako absolútny nováčik by som chcel v Slovenskej basketbalovej lige nazbierať čo najviac skúseností, a to najmä od ostrieľaných spoluhráčov. Ak sa dostaví šanca vybehnúť na palubovku, nechám na nej všetko,” skonštatoval mladý ligový debutant.

Ambiciózny, 189 cm vysoký basketbalista dostal príležitosť ukázať svoje kvality na najvyššej ligovej úrovni. Jeho ciele sú vysoké a manažment Baníka verí, že sa do tímu plnohodnotne zapracuje. “Adama máme v hľadáčiku už dlhšiu dobu. Vo vlaňajšej sezóne ukázal, že si miestenku v mužskom basketbale zaslúži. Je to vynikajúci strelec, agresívny obranca a čo je najdôležitejšie, má ambíciu sa neustále zlepšovať,” uzavrel Kučera.

Za bránami handlovskej športovej haly sa aj naďalej intenzívne pracuje a úlohou vedenia klubu je doplniť handlovský tucet o posledných dvoch hráčov. Meno prvého z nich vám prinesieme už zajtra. Ide o zahraničnú posilu, ktorá bude zastávať pozíciu číslo štyri. 

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan