Vytlačiť
Kategória: Správy

Tesne pred začiatkom nového ročníka sa Prievidza dokázala posilniť, svoju profesionálnu kariéru v drese BC odštartuje 23-ročný americký krídelník Zac Seljaas.

Nová prievidzská posila zaujala už počas pôsobenia na strednej škole Bountiful, v záverečnom roku (2015) sa stala najužitočnejším hráčom vo svojej oblasti a získala tiež ocenenie „HS Utah Gatorade Player of the Year“. Bez povšimnutia nezostal Seljaas ani v prestížnom renkingu ESPN, medzi hráčmi na pozícii tri sa umiestnil na 58. mieste.

Univerzitnú kariéru sa rozhodol napokon zasvätiť škole Brigham Young. Sezónu 2016/2017 sa rozhodol vynechať, aby absolvoval tzv. „misiu pre Cirkev Ježiša Krista Svätých neskorších dní“. Pod deravými košmi sa mu darilo, hneď vo svojej úvodnej sezóne sa dostal s tímom do Final Four NIT turnaja. V rámci konferencie WCC si dvakrát zahral v semifinále a v jednom prípade finále. V záverečnom roku naskočil do 32 duelov, priemerne si v nich zapisoval 6,6 bodu a 4 doskoky.

„Zac pôsobil na kvalitnej vysokej škole vo veľmi dobrej konferencii. Je to hráč, ktorý mal záujem naštartovať svoju profesionálnu kariéru a tak sme sa dohodli veľmi rýchlo. Verím, že nám pomôže rovnako v tréningovom procese ako aj v zápasoch. Kým sa pripojí k tímu, bude musieť absolvovať karanténu a mať ďalší negatívny test. Dúfame, že s ním budeme môcť počítať čím skôr, ale samozrejme rešpektujeme všetky nariadenia a opatrenia,“ vyjadril sa pre oficiálny klubový web generálny manažér Marko Batina.  

Prezentácia novej posily Prievidze:

Zdroj: pdbasket.com

Foto: universe.byu.edu