• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Levickí Patrioti testujú vo svojom tíme Jeremy Grangera. Prečo prišiel do tímu nový rozohrávač a ako budú riešiť situáciu s nadbytkom legionárov, na to odpovedal manažér tímu Ladislav Garaj. 

Na dvojtýždňovú skúšku prichádza do metropoly Tekova americký rozohrávač Jeremy Granger, ktorý naposledy obliekal dres mexického Rayos de Hermosillo, kde odohral 7 zápasov s priemernou bilanciou 6.3 bodu, 1.3 doskoku, 1.0 asistencie a 1.3 zisku na zápas. 25-ročný hráč má skúsenosti z gréckej a tureckej ligy, v oboch súťažiach sa jeho zápasové priemery blížili k hranici 15 bodov, 3 doskokov a 3 asistencií. Ponuku otestovať Jeremyho Grangera sme dostali ešte v čase, keď bol zranený náš rozohrávač Nemanja Kovačevič. Pozreli sme si jeho históriu, získali sme niekoľko informácií z Grécka, kde predtým pôsobil a referencie boli veľmi pozitívne. Keďže sme sa s hráčom aj agentom našli seriózne riešenie, rozhodli sme sa ho vyskúšať,“ vyjadril sa k novej akvizícii manažér levického tímu Ladislav Garaj. Medzi Grangerove silné stránky patrí streľba za 3 body a vysoká úspešnosť trestných hodov, čo potvrdzujú aj slová levického manažéra: „Je to veľmi šikovný rozohrávač. Je rýchly a má výbornú streľbu, ako aj prienikovú hru. Počas pôsobenia v Grécku sa dokázal presadiť proti top tímom tamojšej ligy.“

Granger má 14 dní na to, aby zaujal vedenie Patriotov. V Eurovia SBL síce nemôže podľa pravidla o maximálnom počte legionárov nastúpiť, ale v Alpsko-adratickom pohári môžu nového rozohrávača Levíc otestovať. Prečo je tomu tak, vysvetľuje Garaj: „Keďže Alpsko-adriatický pohár nie je oficiálnou súťažou, môže v nej Granger nastúpiť aj bez zaradenia na súpisku. Následne sa rozhodneme, ako bude situáciu riešiť. Určite sme si vedomí, že hráč potrebuje trochu času dostať sa do hernej pohody, myslím si ale že za 14 dní to dokážeme zhodnotiť.“ Momentálne majú Levičania v tíme osem legionárov, do zápasu sa však môžu zasiahnuť iba maximálne šiesti, ako budú riešiť v klube túto situáciu? „Osem legionárov je luxus, ktorý si nemôžeme dlhodobo dovoliť. V najbližších dňoch sa rozhodneme, ako budeme situáciu riešiť. Dokážeme si však predstaviť, že by sme mali sedem legionárov a jeden by stále v lige oddychoval, keďže nás čaká teraz poriadna porcia zápasov a cestovania v SBL a Alpsko-adriatickom pohári. Do toho môžu prísť zranenia alebo choroby,“ prináša pohľad na situáciu levický funkcionár. Kto opustí tím Tea Hojča sa rozhodne podľa manažéra tímu v najbližších dňoch.

FOTO: DANIEL DAMIANI, TRIKALAVOICE.GR