Vytlačiť
Kategória: Správy

Bývalý reprezentant Slovenska a v súčasnosti tréner Slovana Bratislava Nenad Miloševič organizuje v Senci prvý ročník basketbalového kempu pre deti a mládež pod názvom „Nešo4“.

Miloševič patrí k najúspešnejším hráčom histórie Niké SBL. Počas svojej bohatej kariéry sa stal trikrát majstrom Slovenska (2010, 2013, 2014), štyrikrát vyhral Slovenský pohár (2005, 2010, 2015, 2016). Vo svojej zbierke má tiež dvakrát ligové striebro (2006, 2009) a šesť bronzov (2004, 2005, 2008, 2015, 2016, 2018). Najväčším úspechom však bolo pre neho reprezentovanie Slovenska v kvalifikácii na majstrovstvá Európy 2015 a 2017.

„Sme presvedčení, že všetci sme výnimoční, ale talent treba usmerniť a rozvíjať individuálne, to je hlavná myšlienka môjho kempu. Čím som sa riadil celú kariéru bolo to, že chcem byť najlepší. Na dosiahnutí mojich cieľov som tvrdo pracoval, najmä cez leto, keď je čas venovať sa rozvoju individuálnych schopností. Som rád, že sa mi podarilo splniť si môj dávny sen a zorganizovať na Slovensku jedinečný kemp s najlepšími trénermi zo Srbska, ako aj zo Slovenska a posunúť mládežnícky basketbal na Slovensku opäť o niečo vyššie. Je to jedinečná príležitosť pre deti a mládež, kedy dostanú obrovskú porciu tréningu, individuálnej práce, ako aj možnosť zlepšenia herných činností. Pri tejto príležitosti by som chcel spojiť srbskú a slovenskú basketbalovú školu a zároveň pomôcť mladým slovenským trénerom stať sa súčasťou našej srbsko-slovenskej basketbalovej rodiny. Teším sa, že môžeme odovzdať ďalej dlhoročné skúsenosti, nadšenie a lásku k tomuto krásnemu športu. Hlavným trénerom kempu bude veľká legenda Milan Josič, ktorý prijal moju ponuku, čo ma veľmi potešilo. Je to jeden z najúspešnejších mládežníckych trénerov Srbska za posledných 15 rokov, zároveň patrí medzi hlavných trénerov kempu Bogdana Bogdanoviča,“ uviedol Miloševič na margo zorganizovania kempu.

Realizácia kompletnej odbornej prípravy prebieha podľa špecifického programu basketbalového kempu „Nešo4“, ktorý je založený na najnovších úspechoch srbských kempov, ako aj na základe programov reprezentatívnych výberov žiackych, kadetských a juniorských kategórií Srbska.

Samotný kemp sa uskutoční v troch turnusoch v júli a auguste v Senci, je určený pre všetkých od 7 do 18 rokoch. Všetky ďalšie informácie nájdete na oficiálnom webe kempu, respektíve facebookovominstagramovom konte.

Foto: archív