Vytlačiť
Kategória: Správy

Nielen známe mená, ale aj na nové sa môžu tešiť fanúšikovia Spišských Rytierov. Vedeniu klubu sa podarilo získať prvý cenný úlovok, do ich dresu sa navlečie 24-ročný Jakub Merešš.

Odchovanec Žiliny sa do Niké Slovenskej basketbalovej ligy vracia po ročnej prestávke, počas ktorej si premiérovo vo svojej kariére vyskúšal zahraničné angažmán. Pôsobenie v Pardubiciach malo mať dlhodobejší rozsah, ale mierne ho prekazili zranenia. Reprezentant Slovenska tak odohral v českej najvyššej súťaži 17 duelov s priemerom 6,5 bodu, 4,4 doskoku a 1,1 asistencie. „Teším sa, že sme sa s Rytiermi dohodli na mojom pôsobení v Spišskej Novej Vsi. Urobím všetko preto, aby som svojimi výkonmi pomohol tímu k čo najlepším výsledkom, či už v pohári, alebo v lige,“ uviedla nová posila Rytierov pre oficiálne facebookové konto klubu.

K Spišským Rytierom prichádza naplniť svoj nesporný potenciál a talent, pre ktorý sa nachádza v širšej nominácii Slovenska pre druhé kolo predkvalifikácie majstrovstiev sveta 2023. Merešš si počas svojej doterajšej kariéry zahral ešte za Nitru, v Niké SBL to bude jeho tretie pôsobisko. „Sme radi, že Jakub posilní tím súčasného majstra. Tohtoročná off-season bola pre nás dosť zložitá, aj keď sme mali zmluvu v Pardubiciach. Bol tam však na nás vyvíjaný tlak riešiť Jakubove koleno inak, ako nám radili odborníci a preto sme sa dohodli na ukončení. So Spišskou sme boli v kontakte od samého začiatku, vďaka možnej účasti v európskych súťažiach. I keď k tomu napokon nepríde, tak som presvedčený, že pre Jakuba to bude veľmi podarená sezóna, ktorá ho opäť nakopne k veľkým výkonom a pomôže Rytierom obhájiť titul,“ povedal jeho agent Jan Hubálek zo spoločnosti HB-Agency.

Vedenie Novej Vsi sa opäť snaží vybudovať silné slovenské jadro, ktoré bolo dôležitou súčasťou ceneného double. „Získali sme jedného z najlepších Slovákov na trhu. Verím, že 'Mero' naplní svoj potenciál a bude lídrom na palubovke. Očakávam, že jeho energie strhne aj ostatných hráčov, a to nám pomôže k dosiahnutiu našich cieľov,“ dodal generálny manažér klubu Michal Búza.

Highlighty novej posily Spišských Rytierov:

Foto: Daniel Stehlík