Vytlačiť
Kategória: Správy

Spišským Rytierom sa podarilo udržať jednu z najskúsenejších opôr na majstrovskej súpiske. Pod košom bude nový tréner Štefan Svitek môcť aj naďalej rátať s 33-ročným pivotom Michalom Baťkom. S klubom sa dohodol na pokračovaní spolupráce.

Bývalý reprezentant Slovenska sa vrátil na Spiš po 8 rokoch a hneď z toho bol najúspešnejší rok v jeho bohatej kariére. Baťka mal výrazný podiel nielen na zisku Slovenského pohára, ale aj premiérového titulu v histórii klubu. V 45 stretnutiach mu priemerne svietilo v štatistikách 9,3 bodu, 4,2 doskoku a 1,6 asistencie. Svojimi skúsenosťami z ťažkých zápasov patril k výrazným osobnostiam na súpiske Novej Vsi, preto sa fanúšikovia môžu aj naďalej tešiť na jeho účinkovanie v bielo-modrom drese.

„Ja sa naozaj teším, že sa podarilo udržať ďalšieho člena majstrovského kádra z minulej sezóny. Mišo bol veľmi dôležitou súčasťou úspechu, ktorý sme dosiahli a ja som presvedčený, že svojimi skúsenosťami Rytierom opäť pomôže zabojovať o najvyššie priečky,“ komentoval pokračovanie spolupráce pre oficiálne facebookové konto klubu generálny manažér klubu Michal Búza.

Baťka by mal opäť patriť k oporám v novotvoriacom sa tíme, ktorého cieľom bude nadviazať na najúspešnejšiu sezónu Spišskej Novej Vsi. Spolu s ním z majstrovského tímu pokračuje aj Adam Antoni a novicom medzi Rytiermi je Jakub Merešš.

Foto: Daniel Faix