• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nie je to tak dávno, čo sme spoznali nového majstra v najvyššej basketbalovej súťaži a už onedlho odštartuje predsezónna príprava na nadchádzajúci ligový ročník. Prvým krokom, ktorý vedenie handlovského Baníka urobilo, je obsadenie trénerskej stoličky. Iba nedávno sa "krekáči" dohodli na spolupráci s lodivodom, ktorého handlovským priaznivcom predstavovať netreba. Ide o predĺženie spolupráce s čiernohorským koučom Danilom Rakočevičom, ktorý na hornej Nitre podpísal kontrakt na jeden rok. V sezóne 2021/2022 tak opäť povedie "zeleno-čiernych".

Rakočevič so sľubnou kariérou

Mladý, 35-ročný lodivod zaznamenal svoju premiéru vo "veľkom" mužskom basketbale ako hlavný tréner iba vlani, a to práve na lavičke Handlovčanov. Pri basketbale je ale takmer celý svoj doterajší život. Po vyštudovaní Fakulty telesnej výchovy a športu v Belehrade, odštartoval trénerskú kariéru v Podgorici, ktorá je jeho rodiskom. Jeho prvými zverencami sa stali dievčenské celky kadetiek a junioriek. Tri roky stál aj po boku juniorského reprezentačného trénera Čiernej Hory ako asistent.

V Handlovej Rakočevičovi dôverujú

V Handlovej išlo vlani o Rakočevičov ligový debut, no na Slovensku nebol žiadnym nováčikom. V sezóne 2013/2014 prevzal taktovku nad ženským extraligovým tímom Slovan Bratislava, s ktorým obsadil šieste miesto. V mužskej najvyššej súťaži sa po prvý raz objavil v sezóne 2019/2020, keď na lavičke bratislavského Interu asistoval Aramisovi Nagličovi. Skúsenosti, ktoré od neho získal, vložil do svojej práce v handlovskom "áčku". Napriek tomu, že sa "baníkom" nepodarilo naplniť predsezónne ambície, kvality Rakočeviča spochybniť nemožno a manažment hornonitrianského celku mu prejavil dôveru aj v nastávajúcej sezóne. “Samozrejme, že ma záujem zo strany Handlovej potešil. Je to typické basketbalové mesto a preto som rád, že budem môcť v tomto klube pôsobiť aj v ďalšom období. Napriek tomu, že som mal aj iné ponuky, nevenoval som im príliš veľkú pozornosť, pretože s Handlovou som sa dohodol rýchlo a prostredie v tomto klube, či meste mi vyhovuje. Faktom je, že sme vlani nemali úspešnú sezónu, no dúfam, že to napravíme. Prajem si najmä fanúšikov v hľadisku, pretože si chcem atmosféru na našich zápasoch konečne vychutnať. Taktiež si veľmi želám, aby sme sa po sezóne tešili z lepšieho výsledku,” vyhlásil po svojom príchode staronový tréner Handlovej.

Handlovčania skladajú tím

Handlovčania sa s 35-ročným koučom dohodli na ročnej zmluve. Sympatický tréner v súčasnosti pracuje spolu s prezidentom MBK Jánom Spevárom a športovým manažérom Karolom Kučerom na zložení handlovskej súpisky. “V súčasnosti sa snažíme vyskladať tím v rámci svojich možností čo najlepšie. Prioritu vidím v hráčoch, ktorí dokážu alternovať na viacerých postoch. Pri výbere sa opierame práve o túto ambíciu. Vždy je pomerne náročné začínať sezónu s úplne novým tímom, no udržať hráčov na dlhšie obdobie je veľmi náročné. Samozrejme, pokúsili sme sa o predĺženie kontraktov, no hráči uprednostnili iné ponuky. Budeme sa snažiť zložiť tím, ktorý by mohol zotrvať pokope dlhšie ako jednu sezónu. Teším sa aj na mladých hráčov, ktorí sa zapoja do tréningového procesu. V nedávnej minulosti som mal s nimi možnosť pracovať a musím povedať, že títo chlapci sú pracovití a chcú sa zlepšovať. Teraz je to už iba na nich a ja verím, že sa ponúknutej príležitosti chopia ako najlepšie vedia,” dodal Rakočevič.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan