• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvým hráčom handlovskej súpisky na sezónu 2021/2022 sa stal považskobystrický odchovanec Adam Krčmárik, ktorý s hornonitrianskym klubom predĺžil zmluvu. Dvadsaťjedenročný basketbalista debutoval pod ligovými košmi v uplynulom ligovom ročníku, práve v zeleno-čiernom drese.

Do Handlovej prišiel z prvoligovej Považskej Bystrice, kde bol lídrom rozohrávky. Ponuka z baníckeho mesta bola pre neho veľkou príležitosťou vstúpiť do "veľkého" basketbalu a ani na okamih sa jej nebránil. Bývalý mládežnícky reprezentant tak odišiel zbierať ligové skúsenosti do najvyššej súťaže.

"Vlaňajšia sezóna mi dala z basketbalového pohľadu veľmi veľa. Išlo o môj ligový debut a musím povedať, že s minutážou, ktorú som v rámci nej dostal, som pred jej štartom nepočítal. Nastupoval som v rozhodnutých, ale aj vyrovnaných zápasoch. Napriek skromným skúsenostiam mi tréner neraz vyslovil dôveru a ja som sa snažil nesklamať ho. Verím, že v nastávajúcom ročníku zúžitkujem všetko, čo som sa vlani naučil a moje výkony opäť porastú," zhodnotil mladý Považskobystričan.

Adam je tak prvým podpísaným hráčom v Handlovej, ktorý ako jediný zotrval na súpiske Baníka z minuloročného kádra. Sezóna 2020/2021 bola z jeho pohľadu zlomovou a aj napriek tímovému neúspechu ju vníma veľmi pozitívne. Už teraz má v má jasno v tom, aké ciele by chcel v budúcom ročníku dosiahnúť.

"Som rád, že som mohol ako absolútny nováčik pôsobiť v jednej šatni s hráčmi, akými sú napríklad Saša Jankovič, Marek Jašš, či Goran Bulatovič. Predtým som ich registroval iba v basketbalových médiách a ani mi len nenapadlo, že raz z nás budú spoluhráči, či dokonca priatelia. Každý jeden z nich mi dal do kariéry, ale i do života veľmi veľa a ja som im za to vďačný. V Handlovej sa bude písať nová kapitola a napriek tomu, že sa náš starý tím pokope neudržal, ja sa teším na nové výzvy a nových priateľov. Verím, že napravíme dojem z uplynulej sezóny a že sa v sezóne 2021/2022 predstavíme vo vyraďovacích bojoch, v ktorých nás poženie plné handlovské hľadisko," dodal handlovský rozohrávač.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Branislav Gúgľava