• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedeniu Levíc sa podarilo udržať ďalšieho dôležitého hráča z predchádzajúceho ročníka, v ktorom získalo družstvo striebornú medailu. Na novej zmluve sa dohodli s 27-ročným reprezentačným pivotom Viktorom Juríčkom.

Juríček prišiel do Levíc pred sezónou 2019/2020 zo Spišskej Novej Vsi. Počas svojho dvojročného pôsobenia v žlto-zelenom drese sa zaradil medzi platných hráčov v rotácii trénera Michala Madzina. Cenné skúsenosti naberal aj v reprezentácii, respektíve v Alpsko-jadranskom pohári. V predošlej sezóne naskočil celkovo do 44 duelov, priemerne v nich zaznamenal 11,5 bodu a 4,5 doskoku. Vo svojej profesionálnej kariére sa dočkal aj prvého úspechu, keď sa stal vicemajstrom Slovenska.

„Som rád, že som s Levicami dohodol. Myslím si, že máme veľkú motiváciu do budúcej sezóny. Jednoznačný cieľom pre mňa je titul. Je veľká motivácia po predchádzajúcej, nie príliš individuálne vydarenej sezóne vrátiť sa a napraviť si chuť, pohodu a pomôcť tomuto družstvu vo väčšej miere. Teším sa na novú sezónu a na fanúšikov. Verím, že sa spolu budeme stretávať v športovej hale a dotiahneme to do víťazného konca,“ uviedol Juríček.

Funkcionári Patriotov už dlhšiu dobu deklarujú, že by si radi udržali gro tímu zo sezóny 2020/2021. Spolu s trénerom Michalom Madzinom a Viktorom Juríčkom, pokračuje zatiaľ aj pätica hráčov - David Abrhám, Martin Bachan, Daniel Chaban, Patrik Pažický a Samuel Volárik. „Ako sme už avizovali, prioritou bolo, aby sme udržali slovenskú os družstva z minulej sezóny. Sme preto veľmi radi, že Viktor bude pokračovať aj v ďalšom ročníku v Leviciach. Samozrejme, my aj on si uvedomujeme, že posledná sezóna možno nebola z jeho strany ideálna. Viktor však ukázal, že basketbal hrať vie a keď sa dostane do hernej pohody a herný systém bude nastavený tak, aby si tam našiel svoje miesto, tak si myslíme, že nám môže veľmi veľa dať. Veríme, že bude patriť k pilierom a lídrom tímu, aby sme mohli bojovať o najvyššie priečky,“ prezradil generálny manažér Ladislav Garaj.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan