Vytlačiť
Kategória: Správy

Ďalšou posilou, ktorá pribudla na súpisku handlovského Baníka je odchovanec Handlovej, ktorý sa pod ligové koše vracia po šiestich rokoch. Dres domovského klubu si opäť oblečie 198 cm vysoký center Peter Vojtek.

Na návrat pod ligové koše sa teší

Bývalý slovenský reprezentant do 20 rokov skončil s profesionálnym basketbalom v sezóne 2014/2015. Kariéru ukončil v Banskej Bystrici, do ktorej prestúpil z rodnej Handlovej. Basketbal ale na klinec nezavesil a po tom, ako odišiel za prácou do Bratislavy, v sezóne 2015/2016 nastupoval za prvoligový tím Slávia FEI STU Bratislava. V drese tohto celku zaznamenal veľmi vydarenú sezónu a počas nej dosahoval v priemere 21,1 bodu, 4,1 doskoku a 2,5 asistencie na jeden duel. Handlovský rodák už niekoľko rokov pôsobí pri 3×3 basketbale, v rámci ktorého dosiahol mnohé úspechy. Po fyzickej stránke sa 27-ročný Handlovčan cíti výborne a na návrat pod deravé koše na profesionálnej úrovni sa veľmi teší. "Myslím si, že som pripravený dobre a napriek tomu, že som si dal od veľkého basketbalu prestávku, nezaháľal som. Okrem pôsobenia v prvoligových tímoch sa aktívne venujem 3×3 basketbalu a aj k tomu je potrebný tvrdý tréning. Ide o fyzicky náročnejší, kontaktnejší a tvrdší šport, ako je samotný basketbal. Po čase ma ale opäť zlákal päťkový basketbal, preto som sa rozhodol, že to pod ligovými košmi ešte skúsim. Pri tomto rozhodovaní zohrala úlohu i rodina, ktorá ma podporuje a podporili ma i moji najbližší priatelia. Verím, že sa mi bude dariť a pomôžem svojmu klubu dosiahnuť čo najlepší výsledok,ô vyhlásil handlovský center.

Podpisu zmluvy predchádzal už vlaňajší záujem

Záujem o spoluprácu prejavil handlovský manažment už pred uplynulou sezónou. Pracovné povinnosti ale odchovancovi Baníka nedovolili zrealizovať návrat na ligové palubovky. V súčasnosti už ale realizácii tejto ambície nič nebránilo a "baníci" rozšírili svoj káder. "Náznak obojstranného záujmu medzi mnou a handlovským Baníkom prišiel už vlani, no k dohode napokon nedošlo. Po tom, ako som sa tento rok vrátil do Handlovej žiť, naplánovali sme si s vedením klubu stretnutie a na podmienkach sme sa dohodli veľmi rýchlo. Mám z toho obrovskú radosť a už teraz sa teším na spoluprácu s trénerom Rakočevičom, ale aj na nových spoluhráčov a samozrejme na najlepších fanúšikov na Slovensku," dodal 27-ročný navrátilec.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Daniel Stehlík