Vytlačiť
Kategória: Správy

Leviciam sa podarilo udržať dôležitý pilier zo zahraničnej časti družstva. Na novom kontrakte sa dohodli s Tre'Dariusom McCallumom.

Podkošový hráč prišiel k Patriotom v decembri s cieľom zastúpiť Martina Bachana počas dlhodobejšieho zranenia. V Niké SBL sa dokázal rýchlo etablovať, postupne sa prepracoval do základnej zostavy trénera Michala Madzina. Na konci sezóny ho však sprevádzali zranenia, pre ktoré nemohol Leviciam pomôcť hlavne vo finálovej sérii. McCallum odohral vo svojom prvom ročníku na Slovensku 23 duelov, v priemere dosahoval 9,7 bodu, 4,4 doskoku, 1,3 asistencie a 1,1 zisku.

„Tre ukázal počas svojho pôsobenia v Leviciach stúpajúcu krivku výkonnosti. Myslím si, že jeho potenciál presadenia sa v lige je stále oveľa vyšší. Keď to už v závere sezóny začal ukazovať, tak prišlo nešťastné zranenia členku. Tre túžil po návrate do Levíc, cítil, že tu jeho práca zostala nedokončená. Záver sezóny určite ovplyvnil jeho rozhodnutie, jeho prvá otázka totiž bola, či budú môcť byť fanúšikovia opäť v hľadisku,“ uviedol generálny manažér Ladislav Garaj.

McCallum len druhýkrát vo svojej profesionálnej kariére predĺžil kontrakt v niektorom z jeho doterajších klubov. Nálepku vicemajstra Slovenska by určite rád v novom ročníku Niké SBL vylepšil: „V prvom rade by som chcel povedať, že sa veľmi teším na levickú rodinu. Som pripravený vrátiť sa, bola to super skúsenosť počas prvej sezóny. Škoda, že som nemohol dokončiť ročník a nezískať majstrovský titul. Mojim cieľom je pokračovať v tom, v čom sme skončili. Viem, že sa nás čakajú aj povinnosti v Alpsko-jadranskom pohári, na to som pripravený tiež. Už keď som odchádzal, tak som vedel, že sa do Levíc chcem vrátiť. Veľmi sa mi páči v meste. Mám rád našich fanúšikov, energiu a všetko okolo toho. Chcem získať titul, uvidíme, ako nám to pôjde.“

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan